DOLAR 33,9858 -0.24%
EURO 38,0422 0.3%
ALTIN 2.833,251,09
BITCOIN 21625105.98616%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

20:34

YATSIYA KALAN SÜRE

Hindistan'da bir doktor tecavüze uğrayarak öldürüldü: Ülke sokaklarda | Dış Haberler
16 okunma

Hindistan'da bir doktor tecavüze uğrayarak öldürüldü: Ülke sokaklarda | Dış Haberler

Hindistan'ın Kalküta kentindeki bir devlet hastanesinde çalışan stajyer doktor, geçtiğimiz hafta tecavüze uğrayarak öldürüldü. Ülkenin birçok bölgesindeki hastanelerde acil servisler hariç tüm servisler askıya alındı, binlerce kadın protesto yürüyüşleri düzenledi.

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 08:45
Hindistan'da bir doktor tecavüze uğrayarak öldürüldü: Ülke sokaklarda | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 yaşında bir doktorun vahşice tecavüz edilip öldürülmesi, Hindistan’ı derin bir üzüntüye boğdu.

Bu korkunç olay, ülkenin Bangladeş sınırına yakın bir kentindeki bir devlet hastanesinde meydana geldi. Binlerce kadın, bu vahşeti protesto etmek için sokaklara döküldü.

Ellerinde mumlar ve adalet çağrısı yapan pankartlarla yürüyen kadınlar, ülkenin dört bir yanındaki şehirlerde gösteriler düzenledi. Birçok devlet hastanesinde acil servisler hariç tüm hizmetler askıya alındı, stajyer doktorlar ise adalete ulaşma talebiyle protestolarına katıldı.

Başbakan Modi: Ağır Cezalar Gerekli

Tecavüz ve cinayetin yarattığı öfke ülke genelinde yayılırken, Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kadınlara yönelik suçların ağır bir şekilde cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

“Toplum olarak annelerimize, kızlarımıza ve kız kardeşlerimize yapılan bu vahşeti sorgulamalıyız. Ülkede bir öfke var, bunu hissedebiliyorum,” dedi Modi.

Hindistan’ın kalabalık ve çoğu zaman yetersiz kaynaklara sahip devlet hastanelerinde çalışan doktorlar uzun süredir aşırı çalışma koşulları ve düşük ücretlerden şikayet ediyorlar. Ayrıca, sundukları tıbbi hizmetler nedeniyle öfkelenen kişilerden gelen şiddet tehdidi altında olduklarını ve kendilerini korumak için yeterli önlemin alınmadığını belirtiyorlar.

Ulusal Suç Kayıtları Bürosu’nun (NCRB) geçen yıl yayınladığı verilere göre, Hindistan’da kadınlara karşı işlenen suçlarda 2022 yılında bir önceki yıla göre %4 artış görüldü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.