DOLAR 34,2925 0.01%
EURO 37,1232 0.25%
ALTIN 3.023,32-0,18
BITCOIN 23605791.69771%
İstanbul
16°

AÇIK

19:33

YATSIYA KALAN SÜRE

Hikmet Yaşar, Babasının Şiirini Türküye Dönüştürdü
7 okunma

Hikmet Yaşar, Babasının Şiirini Türküye Dönüştürdü

ABONE OL
Ekim 27, 2024 09:47
Hikmet Yaşar, Babasının Şiirini Türküye Dönüştürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli’de yaşayan marangoz Hikmet Yaşar, babasının vefatından sonra babasının ceketinde bulduğu bir şiirle yürek burkan bir hikaye ortaya koydu. Hikmet Yaşar, babası Bekir Yaşar’ın 2007 yılında trafik kazasında hayatını kaybeden kızı Yüksel Yaşar için yazdığı bu dokunaklı şiiri türküye dönüştürdü.

Hikayeye göre, Bekir Yaşar, 2007 yılında kızının üniversite kaydı için Ankara’ya giderken yaşanan bir trafik kazasında kızını kaybetmişti. Kızının ölümünün derin acısını yaşayan Bekir Yaşar, üzüntüsünü şiir yazarak ifade etmiş ve not kağıtlarına yazdığı bu şiirleri cebine saklamıştı. 2022 yılında hayatını kaybeden Bekir Yaşar, Baklan ilçesinde kızının mezarının yanına defnedildi.

Bekir Yaşar’ın ölümü üzerine Hikmet Yaşar, babasının ceketinin cebinde bulduğu not kağıtlarını inceleyerek babasının yazdığı şiiri keşfetti. Babasıyla birlikte bağlama çalarak türküler söyleyen Hikmet Yaşar, babasının şiirini bir türküye dönüştürerek bağlama eşliğinde seslendirdi. Hikmet Yaşar’ın sosyal medyada paylaştığı türkü büyük beğeni topladı.

“Ablam 2007 yılında trafik kazasında öldü. 15 yıl sonra da 2022 yılında babam vefat etti. Babam öldükten sonra ceketinin cebinde şiir çıktı,” diyen Hikmet Yaşar, babasının kızını kaybetmesinin acısını şiire döktüğünü ve bu şiirin kendisini çok etkilediğini belirtti.

‘KIZINI KAYBETMENİN ACISINI ŞİİRDE ANLATMIŞ’

Hikmet Yaşar, “Babam kızını kaybetmesinin acısını şiirde anlatmış, dizelerde anlatmış. Onun dilinden elinden dökülmüş, benim de tellerden çıkan nağmelerden döküldü. Böyle bir türkü çıktı ortaya, sosyal medyada güzel tepkiler aldım. Güzel bir türkü oldu. Yaşadığımız bir acıyı anlattık, yazdık ve söyledik,” dedi.

ŞİİRİN DİZELERİ

Bekir Yaşar’ın, Ferdi Tayfur’un ‘Emmioğlu’ şarkısından da esinlenerek yazdığı şiirde şu dizeler yer alıyor:

“Yüce dağ başında yayılan atlar / Benim evlerime girmesin yatlar / Mezarım üzerinde bir karış otlar / Uyanıp sizlere gülemem gayrı / Çeşme kurban olayım senin taşına / Neler geldi neler garip başıma / Ağlayarak gelmen mezar taşıma / Uyanıp sizlere gülemem gayrı / Ankara’dan çıktık başım selamet / Sivrihisar’a geldik koptu kıyamet / Kadir Mevla’m pınar sana emanet / Uyanıp sizlere gülemem gayrı / Evimizin önünde küçük bir avlu / Avlunun içinde küçük bir at bağlı / İki yavrum benden ayırdın Sivrihisar yolları”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Yüksel Yaşar Hikmet Yaşar Kültür Sanat Bekir Yaşar Denizli Kültür Sanat Müzik Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP