DOLAR 34,1431 0.01%
EURO 38,0286 0.28%
ALTIN 2.890,970,21
BITCOIN 2168471-0.00954%
İstanbul
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:24

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hidrojenin Babası Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
9 okunma

Hidrojenin Babası Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABONE OL
Eylül 23, 2024 07:48
Hidrojenin Babası Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Hidrojen Konseyi Başkanı ve tanınmış bilim insanı Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu, 100 yaşında hayata veda etti. Veziroğlu, ABD’nin Miami şehrinde yaşamını yitirdi.

Veziroğlu, İstanbul’da Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Veziroğlu, Bilim ve Teknoloji Vakfı’nın kurucuları arasında yer almış ve “Hidrojenin Babası” olarak biliniyordu. Hem Türkiye hem de dünya için önemli çalışmalar yürüten Veziroğlu, İnsan ve Kainat Dergisi Akademik Yayın Kurulu üyeliği ve Dünya Hidrojen Konseyi Başkanlığı görevlerini üstlendi.

Cenaze töreninde konuşan Veziroğlu’nun eşi Dr. Ayfer Veziroğlu, “Nejat Hoca toprağa değil gönüllere gömülüyor. Onun için mutluyum, gururluyum. Onun bıraktığı miras, insanlık, Türkiye ve binlerce gencin geleceği için değerli bir örnek. Hidrojen ile ilgili tutkusu, dünyayı dönüştürmek için çabalarımızda hep yanımızda olacak.” dedi.

Törene katılan Pertevniyel Spor Kulübü Başkanı Abdullah Ercanlı, “Nejat Veziroğlu, 1941 yılında Pertevniyel Lisesi’nden birincilikle mezun olmuştu. O zaman bile büyük bir bilim insanı olacağı belliydi. Türkiye hidrojen alanında değerli bir bilim insanını kaybetti. Onun Pertevniyel’de eğitim görmüş olması bizim için gurur verici. Allah rahmet etsin, yakınlarına başsağlığı diliyorum.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zincirlikuyu Kültür Sanat Teknoloji Enerji Sağlık Güncel Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP