Antalya’nın simge yapılarından biri olan tarihi Hıdırlık Kulesi’nin çevresinde yapılan “Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi”nin büyük bir kısmı tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin açıklamasına göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon, koruma ve onarım çalışmaları devam ediyor.
Kulenin kuzey ve güney kısımlarında ahşap kaplama ve antik kalıntıları gösteren cam yüzeyler monte edildi. Aydınlatma çalışmaları devam ederken, kulenin bitkilerinden temizlendiği ve dış duvar derzlerinin dolgulandığı bildiriliyor. Projenin ikinci aşaması olarak, kısa bir süre içinde kulenin güneyindeki desenli taban mozaikleri cam bir yüzeyle kapatılacak.
Büyükşehir Belediyesi, Hıdırlık Kulesi’ni kültürel ve turistik bir cazibe merkezi haline getirmek için 2020 yılında koruma kurulu kararına uygun olarak arkeolojik kazı çalışmaları başlatmıştı. Bu çalışmalar sonucunda antik dönem kalıntıları ve yapılar ortaya çıktı.
Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) denetiminde yürütülen kazılarda, 93 yıllık buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve kale suru kalıntıları gün yüzüne çıkarıldı.
Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi, ziyaretçilere yürüyüş yolunda cam yüzeylerden kalıntıları inceleme imkanı sunarken, falezler üzerindeki bölümde ise Akdeniz manzarasını seyretme fırsatı sağlayacak.
GÜNDEM
17 saat önceGÜNDEM
17 saat önceGÜNDEM
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
17 saat önceGENEL
18 saat önce