DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21522040.24848%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Hemşirelikten Veteriner Hekimliğe Geçiş Yapan Yücel Çifci, Hayvanlara Umut Oluyor
9 okunma

Hemşirelikten Veteriner Hekimliğe Geçiş Yapan Yücel Çifci, Hayvanlara Umut Oluyor

ABONE OL
Eylül 4, 2024 09:44
Hemşirelikten Veteriner Hekimliğe Geçiş Yapan Yücel Çifci, Hayvanlara Umut Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yücel Çiftçi, 23 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde hemşire olarak çalıştı. Ancak hayvan sevgisiyle dolu bir kalbe sahip olan Çiftçi, gerçek tutkusunu takip etmeye karar verdi ve veteriner hekim olmak için mesleğini bıraktı. 44 yaşında, 23 yıllık hemşirelik kariyerini geride bırakarak, veteriner fakültesine girdi ve derece ile mezun oldu.

Çiftçi, Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendi kliniğini açarak hayvanlara şefkatle hizmet veriyor. Hemşirelik yıllarında kazandığı tıbbi birikimi, şimdi hayvanları tedavi etmek için kullanıyor. İşine olan tutkusundan bahseden Çiftçi, gençlere hedeflerinden vazgeçmemeleri ve hayallerinin peşinden gitmeleri tavsiyesinde bulundu.

“Daday’da özel bir klinik açarak hizmet vermeye başladım” diyen Çiftçi, “Hayvanlara olan tutkumuz, doğaya olan tutkumuz, vatanımıza ve milletimize hizmet etmek isteğimiz bizi bu yola yönlendirdi. Veteriner fakültesinden derece ile mezun olduktan sonra bir süre daha memuriyete devam ettim, daha sonra ise özel klinik açarak Daday’da hizmet vermeye başladım. Çalışmalarımız çiftliklerde, aile işletmelerinde ve kliniğimizde devam ediyor” şeklinde konuştu.

“Hayvanlara olan sevgim beni veteriner hekim olmaya yönlendirdi” diyen Çiftçi, “Bu işi sevgi olmadan yapmak mümkün değil. Ben de, annem ve babam memur olmasına rağmen yaz aylarında köyde yaşayarak büyüdüm. Bu aslında bir cana hizmet aşkıydı. Yıllar boyunca bunu insanlarda yaşadım ve şimdi de veteriner olarak yine canlara hizmet ediyoruz. Onların ıstırabını hafifletebiliyorsak ne mutlu bizlere” dedi.

“Hemşirelik deneyimimi veteriner hekim olarak kullanmaya başladım. Beşeri sektörde edindiğim bilgi birikimini veteriner fakültesinde bir hekim olarak pekiştirdim. Bu iki bilgiyi birleştirerek bir uyum yarattık ve bunun faydalarını gördük. Korona virüs döneminde hemşire olarak görev aldım ve Türkiye’de ilk korona nöbetini tutan hemşirelerden biriydim. Beşeri hekimlik bize çok şey kattı ve bu bilgileri veteriner hekimlikle birleştirerek insanlara hizmet etmeye çalışıyoruz” diyen Çiftçi, iki meslek arasındaki uyumu vurguladı.

Daday ilçesine bağlı Görük köyünde hayvancılıkla uğraşan Seher Çakal, Çiftçi’nin kendisine büyük bir yardımda bulunduğunu söyledi. “Hayvancılıkla uğraşırken hayvan hastalıklarıyla da karşılaşıyoruz. Yakın zamanda hayvanlarımda rahim çıkması hastalığı yaşandı. Yücel Bey bize çok yardımcı oldu. Çok bilgili ve tecrübeli. 10 günlük tedavinin ardından hayvanımı sağlığına kavuşturdu. Tedaviden önce hayvanım yerinde duramaz haldeydi. Yücel Bey, hayvanın ayağa kalkacağını ve birkaç gün dinlenmesi gerektiğini söyledi. Ve gerçekten de dördüncü gün hayvanım ayağa kalktı, toparlandı ve şimdi normal bir hayvana döndü. Yücel Bey’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çakal, tedavisi sırasında Yücel Bey’in hayvanını kurtardığını belirterek, sağlıklı bir şekilde doğan buzağısına “Yücel” ismini verdiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı hayvan sevgisi Hayvanlar kastamonu Sağlık Güncel Yerel Daday

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP