DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21500800.01913%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Hayvan sevgisi için hemşireliği bırakıp veteriner hekim oldu
11 okunma

Hayvan sevgisi için hemşireliği bırakıp veteriner hekim oldu

ABONE OL
Eylül 5, 2024 08:45
Hayvan sevgisi için hemşireliği bırakıp veteriner hekim oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yücel Çifci, 23 yıl boyunca Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerde hemşire olarak görev yaptı. Ancak hayvanlara olan derin sevgisi onu farklı bir yola yönlendirdi. Veteriner hekim olmanın hayalini kuran Çifci, 37 yaşında girdiği sınavı kazanarak veterinerlik fakültesine adım attı. Fakülteyi dereceyle bitiren Çifci, hemşireliği geride bırakarak hayalini gerçekleştirdi ve veteriner hekim oldu.

Çifci, şimdi Kastamonu’nun Daday ilçesinde kendi kliniğinde hizmet veriyor. Hemşirelik yıllarından edindiği tıbbi bilgi birikimini veterinerlik mesleğiyle birleştiren Çifci, bölgedeki hayvan yetiştiricilerine umut ışığı oluyor.

“Özellikle hayvanlara karşı beslediğim sevgiden ötürü veteriner hekim olmaya karar verdim,” diyor Çifci. “Bir cana hizmet etmek, onların acılarını hafifletmek benim için büyük bir mutluluk.”

Çifci, hemşirelik deneyiminin veterinerlik kariyerine büyük katkı sağladığını belirtiyor: “Hemşirelik, bana beşeri tıbbın inceliklerini öğretti. Bu bilgiyi şimdi de hayvanlara hizmet etmek için kullanıyorum.”

Daday’da hayvan yetiştiriciliği yapan Seher Çakal, Çifci’nin kendisine ne kadar yardımcı olduğunu anlatıyor: “Hayvanımın rahim çıkması nedeniyle çok zor bir dönemden geçiyorduk. Yücel Bey’in sayesinde hayvanım kurtuldu ve tekrar sağlıklı hale geldi.” Çakal, minnettarlığını dile getirerek, kurtarılan ineğin buzağısına “Yücel” ismini verdiğini söylüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Sağlık Bakanlığı hayvan sevgisi Kastamonu Hayvanlar Sağlık Güncel Genel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP