DOLAR 34,2614 0.27%
EURO 37,4609 -0.18%
ALTIN 2.900,080,39
BITCOIN 2065106-0.42608%
İstanbul
23°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:40

SABAHA KALAN SÜRE

Hatay’ın Yöresel Lezzetlerine 6 Yeni Coğrafi İşaret
11 okunma

Hatay’ın Yöresel Lezzetlerine 6 Yeni Coğrafi İşaret

ABONE OL
Ekim 9, 2024 07:48
Hatay’ın Yöresel Lezzetlerine 6 Yeni Coğrafi İşaret
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay Valiliği’nin altı yeni yöresel lezzete coğrafi işaret tescil belgesi vermesi, Antakya Gastronomi Çarşısı’nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Antakya simidi, Belen tava, Antakya külçesi, Zahter balatası, kekik salatası, tel kadayıfı ve tandır kahkesi, Hatay’ın yöresel lezzetleri olarak coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Tanıtım etkinliğine Vali Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve protokol üyeleri katıldı. Vali Masatlı, coğrafi işaret tescil belgesi başvurularıyla ilgili bilgi vererek, Hatay’ın kültürel ve ekonomik değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti. Coğrafi işaret tescil belgesi alan ürünlerin rekabet gücünü artırdığını vurgulayan Vali Masatlı, Hatay’a daha önce 31 ürüne coğrafi işaret belgesi verildiğini hatırlattı. Vali Masatlı, sözlerine şöyle devam etti:

‘COĞRAFİ İŞARET TESCİL BELGESİNDE TÜRKİYE’DE ZİRVEYE OTURACAĞIZ’

“Hatay’a geldiğimiz günden beri gastronomi zenginliğimizi desteklemek için çalışıyoruz. Lezzetlerimizi, ürünlerimizi ve coğrafi işaretlerimizi gelecek nesillere emanet etmek için çaba gösteriyoruz. Mevcut 25 coğrafi işaret sayısını 37’ye çıkardık. Tescil bekleyen başvurularımız tamamlandığında ise bu sayı önümüzdeki sene 124’e ulaşacak. Bu sayıyla Türkiye’de zirveye oturmuş olacağız. Şehrimizin kimliğine ve değerlerine sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Coğrafi işaret tescil belgesi almak, ürünün menşeinin ve kalitesinin güvence altına alınması anlamına gelir. 6 Şubat 2023’te depremlerden etkilenen kentimizin yüzyıllara dayanan mutfak kültürünü yaşatmaya devam edeceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk de Hatay’a ait altı ürünün daha coğrafi işaret tescil belgesi almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmaların ardından katılımcılara coğrafi işaret belgesi alan altı ürün ikram edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Hatay Valiliği Kültür Sanat Gastronomi Antakya Ekonomi Güncel Yaşam Belen Hatay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP