Hatay, gastronomi şehri olarak biliniyor ve eşsiz lezzetleriyle adından söz ettiriyor. “Beyin tava” adı ve görünümüyle ilk bakışta garip gelse de, damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Porsiyon fiyatı 200 TL olan bu lezzet, sakatat severler için vazgeçilmez bir seçenek. Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Hatay’ın zengin yemek kültürü, “Beyin tava” gibi eşsiz lezzetleri de beraberinde getiriyor.
Bu ilginç yemek, kolajen açısından zengin olmasıyla da dikkat çekiyor. Sağlığına özen gösterenler tarafından da tercih ediliyor. Antakya ilçesindeki tarihi Uzun Çarşı’nda bulunan bir işletme, bu lezzeti müşterilerine sunuyor.
“Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, her kesin tatmasını tavsiye ederim”
İşletme sorumlusu Ender Öter, beyin tavanın hazırlanışını şöyle anlatıyor: “Gastronomi kenti Hatay’ımızın farklı lezzetlerinden biriside beyin tava. Taş fırınımızda pişirilen eşsiz bir lezzet. Maydanoz, kapya biber ve üzerine beyni koyup birleştiriyoruz. Son olarak tavamızın üzerine kuyruk yağı ekleyip fırında pişiriyoruz. Beyin tava, enerji deposudur. İçerisinde bulunan kolajen sayesinde çok rağbet görüyor. Son zamanlarda kolajen oranının fazlalığı dolayısıyla beyin tavaya ilgi arttı. Beyin tavamızın porsiyonu 200 TL’ye satılmaktadır. Beyin tava çok lezzetli bir sakatat çeşididir, her kesin tatmasını tavsiye ederim.”
“Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel”
İlk kez beyin tavayı deneyen Mustafa Eren, “Tadı çok güzel, Hatay’ımızın eşsiz yöresel lezzetlerinden. Beyin çok güzel, damak tadımıza uygun. Bende daha önce yememiştim ilk kez tattım ama tadı çok güzel” diye belirtiyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / VEYSEL KORKMAZ – Genel
GENEL
44 dakika önceGENEL
44 dakika önceGENEL
44 dakika önceGENEL
45 dakika önceGENEL
45 dakika önceGENEL
45 dakika önceGENEL
1 saat önce