DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2138279-0.49663%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hatay’da 1,5 Yılda 6 Hastane Yapıldı
8 okunma

Hatay’da 1,5 Yılda 6 Hastane Yapıldı

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 07:45
Hatay’da 1,5 Yılda 6 Hastane Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’da, 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerden bu yana geçen 1,5 yıl içinde 6 yeni hastane inşa edildi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay Afet Koordinasyon Merkezi’nde yaptığı açıklamada, depremde en ağır hasarı alan Hatay’da hastane yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Memişoğlu, Hatay Şehir Hastanesi’nin de en kısa sürede ihaleye çıkacağını belirtti.

Sağlık Bakanı, depremden etkilenen bölgede koruyucu sağlık hizmetlerine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, “Bölgede sağlıklı hayat merkezleri ve aile sağlığı merkezleri için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

‘EMİN OLUN, ALARM HALİNDEYİZ’

Memişoğlu, maymun çiçeği hastalığına ilişkin, “Covid-19 salgını sırasında sağlık sistemimizin ve çalışanlarımızın gösterdiği başarıyı, her türlü salgında ve sağlık sorununda gösterebileceğimizden emin olabilirsiniz. Gerek insan gücü gerekse sağlık altyapısı açısından her türlü soruna çözüm üretebilecek kapasiteye sahibiz. İnsanların panik ve korku duymasını değil, önlem, tedbir ve hazırlıkla bu tür salgınların üstesinden geleceğine inanıyoruz. Toplumumuzun resmi makamların açıklamalarına güvenmesini istiyoruz. Her türlü salgın için gerekli hazırlıklarımızı yaptık. Maymun çiçeği ve diğer salgın hastalıklardan da korkmamalarını istiyoruz. En önemli şey, kişisel tedbirler, temizlik ve hijyendir. Ayrıca, gerek sınırlarımızda gerekse ülke içinde her türlü testi yapabilecek ve gerekli durumlarda aşı sağlayabilecek kapasiteye sahibiz. Bu konuda tedirgin olmalarını, korkmalarını ve panik yapmalarını istemiyoruz. Emin olun her gün, her saniye bu konuda alarm halindeyiz. Şu ana kadar maymun çiçeği teşhisi konulmuş bir vakamız yok. Ancak, böyle bir durumla karşılaşırsak da üstesinden gelebileceğimizden emin olabilirsiniz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Memişoğlu Şehir Hastanesi Sağlık Bakanı Hatay Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP