DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Hatay İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın İstifa Etti
6 okunma

Hatay İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın İstifa Etti

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 10:44
Hatay İl Sağlık Müdürü Tunga Barçın İstifa Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABER: MEHMET OFLAZ

(ANKARA) – 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’a İl Sağlık Müdürü olarak atanan Tunga Barçın, görevinden istifa etti. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Barçın, istifasının Hatay’daki sağlık hizmetlerinde yaşanan sorunlarla ilgili olmadığını belirtti.

Deprem sonrası Hatay’da sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar, milletvekilleri, tabip odası, sağlık meslek örgütleri ve vatandaşlar tarafından basına yansımıştı. Barçın, depremden sonra Hatay’da sağlık hizmetlerinin büyük ölçüde toparlandığını ve sağlık alanında herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade etti.

Barçın, “Eldiven olmadığı için ameliyat yapılamıyor” iddialarını da reddederek, “Eldiven olmadığı için bir hastanede ameliyat olmaz mı? Deseniz ki cihaz yok, doğru. Eldiven dediğiniz şey nedir? Şu anda Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi açık kalp ameliyatı yapıyor. Siz bırakın normal ameliyatları. Hatay’da sağlık alanında hiçbir sorun yok.” şeklinde konuştu.

Barçın, istifasının ailevi nedenlerden kaynaklandığını ve 18 aydır Hatay’da çalıştığı için ailesinden ayrı kalmak istemediğini belirtti. “Kendi isteğim ve rızamla, Bakanlıkla görüşerek, onlarında onayını alarak istifa ettim.” diyen Barçın, depremden sonra Hatay’da 13 büyük sağlık tesisi açıldığını ve 96 Aile Sağlık Merkezi planlaması yapıldığını da sözlerine ekledi.

Barçın, Hatay’da 3’üncü basamak sağlık hizmetlerinin kurgulandığını ve yatak sayısının deprem öncesini geçtiğini vurguladı. 96 Aile Sağlık Merkezinin planlamasının tamamlandığını ve 38’inin bu yıl içerisinde tamamlanmasının mümkün olduğunu söyleyen Barçın, 60 gün içerisinde 38 Aile Sağlık Merkezi açılacağını duyurdu.

Deprem Hatay Deprem Sağlık Politika Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP