DOLAR 34,2768 0%
EURO 37,5313 -0.1%
ALTIN 2.918,17-0,33
BITCOIN 2149602-0.74114%
İstanbul
19°

KAPALI

05:43

SABAHA KALAN SÜRE

‘Hatay benim şahsi meselem’ diyen Özel’e manidar yanıt
5 okunma

‘Hatay benim şahsi meselem’ diyen Özel’e manidar yanıt

ABONE OL
Ekim 12, 2024 07:47
‘Hatay benim şahsi meselem’ diyen Özel’e manidar yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP lideri Özgür Özel’in, Hatay’ı ziyaretinde yaptığı “Hatay benim şahsi meselem. Hatay’dan eksik olmayacağız, sizin adınızı tüm Türkiye’ye tekrar duyuracağız” sözlerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yanıt verdi.

Bakan Kurum, Başakşehir’de gerçekleştirilen “Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni”nde, deprem bölgesini göreve geldiğinden beri onlarca kez ziyaret ettiğini vurguladı.

Kurum, deprem bölgesinde tüm izleri silmek için yoğun çaba sarf ederken CHP Genel Başkanı Özel’in haksız ithamlarına maruz kaldıklarını belirterek, “Özel, Hatay’ı ziyaret edip ‘Hatay’ı unutturmayacağız’ dedi, ‘Hatay benim şahsi meselem’ diye konuştu. Ancak unutmasın ki depremden sonra Hatay’ı yalnız bırakan kendileridir.” diye konuştu.

'Hatay benim şahsi meselem' diyen Özel'e manidar yanıt

“SELFİE ÇEKİP AYRILANLARDAN DEĞİLİZ”

Bakan Kurum, “Hatay halkına, deprem bölgesine umut dağıtan ve o umutları boşa çıkaranlar kendileridir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hatırlayın, ‘Deprem bölgesinde konut yapacağız, halkımıza bedava dağıtacağız.’ dediler ama tek bir çivi çakmadılar, tek bir yuva kurmadılar, tek bir çocuğun yüzünü güldürmediler. Tek bir annemizin, babamızın göz yaşını dindirmediler. Tek bir yuva yapmadıkları gibi söz verdikleri Ulu Cami’yi restore etmekten de kaçındılar. Buradan net bir şekilde ifade ediyorum: Sayın Özgür Özel, Hatay sahipsiz değildir. Hatay bize emanettir. Hatay devletimize emanettir, Hatay Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a emanettir. Biz, bu emanete gözümüz gibi sahip çıkacağız. Biz, oralara gelip selfie çekip ayrılanlardan olmadık. Oralara gelip 6 Şubat’ta milletimize sözler verdik ve o sözleri tutmak için gece gündüz çalışıyoruz. Hiçbir zaman deprem bölgesinde boş vaat verip oradan ayrılmadık. Ne söylediysek, ağzımızdan ne çıktıysa onu yapmak, onu vatandaşımıza teslim etmek için hep birlikte el ele verdik. 2025 yılı geldiğinde onlar Ulu Camii yapmasa da biz yapacağız. Onlar o bölgeye sırtını dönse de biz deprem bölgesini kucaklamaya, yeniden ayağa kaldırmaya devam edeceğiz.”

ÖZGÜR ÖZEL’E İZMİR TAVSİYESİ

Bakan Kurum, CHP Genel Başkanı Özel’in acilen İzmir’i şahsi mesele haline getirmesini tavsiye ettiğini belirterek, İzmir Körfezi’nin bugün çürüdüğünü, balıkların öldüğünü, oksijenin azaldığını ve kötü kokunun orada yaşayanları çileden çıkardığını dile getirdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıllardır havaya bakıp ıslık çaldığını, sorumluluklarını yerine getirmediğini söyledi.

Bakan Kurum, “Eğer siz şahsi bir mesele yapacaksanız İzmirli kardeşlerimizin geleceğini meseleniz yapın. 25 yıldır yönettiğiniz İzmir’in o sorunlarını çözmek adına masaya oturun ve bizim uzattığımız o eli sımsıkı tutup, İzmir’in geleceği için ne yapabilirizin peşinde olun.” dedi.

'Hatay benim şahsi meselem' diyen Özel'e manidar yanıtHaberler.com / Rabia Dalkılıç – Politika

Murat Kurum Özgür Özel Politika Sözler Deprem Eğitim Emlak Yaşam Hatay

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP