DOLAR 34,2543 0.32%
EURO 37,8326 0.14%
ALTIN 2.927,170,40
BITCOIN 21039291.13558%
İstanbul
21°

AÇIK

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hastanede rızası dışında takıldı, suç duyurusunda bulundu
12 okunma

Hastanede rızası dışında takıldı, suç duyurusunda bulundu

ABONE OL
Ekim 4, 2024 08:45
Hastanede rızası dışında takıldı, suç duyurusunda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Antalya’da ikamet eden Metin Gökmen, Isparta’da bel ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye gitti. Hastanedeki doktorlar ameliyat önerisiyle karşılaşan Gökmen, operasyona karar verdi. Ancak, ameliyat sonrasında şikayetlerinin geçmemesi üzerine doktoruyla görüşen Gökmen, kendisine rızası olmadan 8 platin takıldığını öğrendi. Doktorun, vücudunun platinleri kabul etmediğini söylemesiyle Gökmen, ikinci bir ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Bu ameliyat sonrasında da sağlığına kavuşamayan Gökmen, kendisini ameliyat eden doktorlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çiftçi olan ve 3 çocuk babası Metin Gökmen, Isparta’daki özel bir hastaneye bel ağrısı nedeniyle gitti. Op. Dr. Okan G. tarafından muayene edilen Gökmen’e, bel ağrısının sinir sisteminden kaynaklandığı ve ameliyat olması gerektiği söylendi. 18 Ocak’ta Op. Dr. Okan G. ve Op. Dr. Ümit D. tarafından gerçekleştirilen ameliyat sırasında, Gökmen’e bilgi verilmeden vücuduna 8 platin takıldı.

VÜCUDUNUN PLATİNLERİ KABUL ETMEDİĞİ SÖYLENDİ

Ameliyattan sonra sağ ayağında şiddetli ağrı hisseden ve yürüyemeyen Gökmen, 22 Ocak’ta aynı hastanede ikinci bir ameliyat geçirdi. Bu ameliyat sırasında vücudundaki 8 platin çıkarıldı. Ameliyat sonrası Op. Dr. Okan G. tarafından, vücudunun platinleri kabul etmediği bilgisi verildi. Bu durum üzerine Gökmen, rızası dışında platin takıldığı iddiasıyla doktorlar Okan G. ve Ümit D. hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İkinci ameliyatın ardından da yürüyemeyen Gökmen, 29 Ocak’ta Antalya’da özel bir hastanede üçüncü bir ameliyat geçirdi. Şikayetleri devam eden Gökmen, 5 Şubat’ta Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde dördüncü bir ameliyat geçirerek yürümeye başladı. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki testlerde, Gökmen’de Hepatit B virüsü tespit edildi.

“YÜZDE ELLİ ENGELLİ OLDUM”

Metin Gökmen, platin takılacağı konusunda bilgilendirilmediğini belirterek, “İkinci ameliyat olduktan sonra doktor bana platinleri gösterdi. ‘Hocam bu nedir?’ diye sordum. ‘Vücudun platinleri kabul etmedi’ dedi. 6 gün sonra ayağım yine ağrımaya başladı. ‘Hocam bu ne olacak?’ diye sordum. ‘Dokuların basınca maruz kalmış’ dedi. Üçüncü ameliyata beni ikna etti. Bu operasyonu başka bir hastanede geçirdim. Akdeniz Üniversitesi’nden bir profesörle görüştüm ve oraya sevkimizi istedik” dedi.

Dördüncü ameliyatını Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde geçirdiğini söyleyen Gökmen, “Orada yapılan test sonucu Hepatit B virüsü kaptığımı öğrendim. Virüs nedeniyle 1 hafta ameliyat olamadım çünkü vücuduma yüksek derecede anestezi verildiği söylendi. Zaten ağrılar bunun yüzünden olmuş. Tekrar ameliyat oldum, yürüme ihtimalim çok düşüktü. Şu an zor da olsa yürüyorum ama yüzde 50 engelli kaldım” diye konuştu.

Çorabını bile eşinin giydirdiğini belirten Metin Gökmen, “Savcılık suç duyurusunu kabul etti ve soruşturma başladı. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın bu hastaneyi denetlemesi için elimden ne geliyorsa yapacağım, tüm evrakım elimde, taktıkları platinlerin hepsini saklıyorum” dedi. Hastaneden konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Hastanede rızası dışında takıldı, suç duyurusunda bulunduKaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Bel Ağrısı Hepatit B Güvenlik Ameliyat Antalya Hastane 3-sayfa Sağlık Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.