DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Harris mi Trump mı? Kremlin'den açıklama | Dış Haberler
16 okunma

Harris mi Trump mı? Kremlin'den açıklama | Dış Haberler

Kasım ayında Donald Trump ile Kamala Harris arasında gerçekleşecek ABD Başkanlık seçimine ilişkin konuşan Kremlin Sözcüsü Peskov, Harris'in Trump'tan daha öngörülebilir bir isim olduğunu söyledi. Peskov, "Bizim bir adayımız yok. Ancak, elbette Demokratlar daha öngörülebilir. Ve Putin'in Biden'ın öngörülebilirliği hakkında söyledikleri, Harris de dahil olmak üzere hemen hemen tüm Demokratlar için geçerlidir." dedi. Peskov hangi isim seçilirse seçilsin Washington ile ilişkilerin iyileşmeyeceğini söyledi

ABONE OL
Eylül 2, 2024 07:45
Harris mi Trump mı? Kremlin'den açıklama | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde, Rusya’dan ilginç bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın Demokrat aday Kamala Harris’i Cumhuriyetçi aday Donald Trump’tan daha öngörülebilir gördüğünü söyledi.

Bu açıklama, Joe Biden’ın başkanlığa aday olmadan önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Biden’ı Trump’tan daha tercih ettiğini belirtmesinden sonra geldi. Putin, Biden’ın deneyimli bir politikacı olduğunu vurgulamıştı.

Biden’ın adaylıktan çekilmesinin ardından, Peskov’a “Şimdi adayınız kim?” sorusu yöneltildi.

“DEMOKRATLAR DAHA ÖNGÖRÜLEBİLİR”

Peskov, Rusya’nın bir adayı olmadığını ancak Demokratların daha öngörülebilir olduğunu belirtti. Putin’in Biden’ın öngörülebilirliği hakkındaki görüşlerinin, Harris de dahil olmak üzere tüm Demokratlar için geçerli olduğunu ifade etti.

Peskov, seçimlerin ABD’nin iç meselesi olduğunu vurgulayarak, seçimin galibinin kim olursa olsun Washington ile ilişkilerde bir iyileşme beklemediğini söyledi.

Peskov ayrıca, Trump’ın “Rusya-Ukrayna savaşını bir gecede çözerim” sözlerine yanıt olarak, sihirli bir değnek olmadığını ve bu konuda aceleci davranılmaması gerektiğini belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP