DOLAR 34,1510 -0.03%
EURO 37,1787 0.06%
ALTIN 2.945,380,31
BITCOIN 23055270.26407%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

12:54

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Hamza Dağ: İzmir’i size ‘ham’ yaptırmayız
7 okunma

Hamza Dağ: İzmir’i size ‘ham’ yaptırmayız

ABONE OL
Ekim 16, 2024 08:51
Hamza Dağ: İzmir’i size ‘ham’ yaptırmayız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir’deki bir parti kongresinde CHP’li siyasetçileri sert sözlerle eleştirdi. Dağ, CHP’nin İzmir’i İstanbul’a teslim ettiğini, İzmir’i Ekrem İmamoğlu’nun 40’ıncı ilçesi haline getirdiğini iddia etti. İmamoğlu’nun İstanbul’daki rantının bittiğini ve şimdi İzmir’de rant sağlamak için müdahale ettiğini öne sürdü. Dağ, İzmir’i CHP’ye teslim etmeyeceklerini ve 4,5 milyon İzmirlinin yanında olduklarını belirtti.

AK Parti Çiğli İlçe Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi’nde, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, MKYK Üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ve diğer parti yöneticileri hazır bulundu. Kongrede, mevcut ilçe başkanı Oktay Özdemir, tek aday olarak yeniden seçildi. Kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajıyla başladı.

‘TÜRKİYE’DE İLK DEFA İKİNCİ PARTİ OLDUK’

Dağ, kongrede yaptığı konuşmada yerel seçimlerin muhasebesini yaptı. Türkiye’de ilk defa ikinci parti olduklarını belirterek, İzmir seçmeninin de CHP’ye 25 yıllık yönetiminden dolayı mesaj verdiğini söyledi. Dağ, İzmir’de su ücretlerinde vaat edilen indirimlerin yerine artışların yaşandığını, Körfez’in kirliliğinin devam ettiğini ve Harmandalı çöplüğü gibi sorunların çözülmediğini iddia etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Körfez’in kirliliği konusunda yeterli adımlar atmadığını savundu.

‘İZMİR’İN EN CAN ALICI PROBLEMİ HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ’

Dağ, İzmir’in en büyük sorunlarından biri olan Harmandalı çöplüğü konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin bir çözüm sunmaması eleştirisinde bulundu. Dağ, Çiğli Arıtma Tesisinden denize arıtılmamış su deşarj edildiğini ve bu durumun Körfez’in kirlenmesinin ana nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Dağ, Körfez’in temizlenmesi için yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ve 4. fazın hala bitmediğini belirtti.

‘GÖLGE YAPMIYORUZ, ÖNÜNÜZÜ AÇIYORUZ’

Dağ, Karşıyaka Stadı’nın yapımında da Büyükşehir Belediyesi’nin gecikmeler yaşattığını ve bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yapılması gerektiğini belirtti. Dağ, AK Parti’nin İzmir’e 2 stat yaptığını ve Karşıyaka Stadı’nın inşaatına başlamadan önceki yönetimin projeyi dava yoluyla durdurduğunu hatırlattı.

‘İZMİR’İ İSTANBUL’A TESLİM ETTİNİZ’

Dağ, CHP’nin İzmir’de hizmet etmekten ziyade engelleme politikası izlediğini söyledi. CHP’li siyasetçilerin her projeyi engellemeye çalıştıklarını ve İzmir’in gelişimini engellediklerini ifade etti. Dağ, CHP’li siyasetçilerin İzmir’i İstanbul’a teslim ettiğini ve İzmir’i Ekrem İmamoğlu’nun kontrolüne soktuğunu ileri sürdü. Dağ, İzmir’in rantının İstanbul’a gitmesini engellemek için mücadele edeceklerini belirtti.

‘BELEDİYE HARMANDALI ÇÖPLÜĞÜ KONUSUNDA SUS PUS’

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Büyükşehir Belediyesi’nin Harmandalı çöplüğü konusunda sus pus olduğunu ve Çiğli halkının sağlığını tehlikeye attığını belirtti. Saygılı, çöplüğün yakınlarına neden yapılaşma izni verildiğini, Menemen Ovası’na kadar kirliliğin nasıl yayıldığını ve çöplükten kaynaklanan zehirli atık suların neden engellenmediğini sordu. Saygılı, AK Parti’nin İzmir’in sorunlarını çözeceğine ve şehre pırıl pırıl günler getireceğine söz verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Hamza Dağ AK Parti Politika Siyaset İzmir

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP