DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Hamas: İsrail, Gazzelileri göçe zorlayarak "soykırımı" derinleştiriyor – Dünya haberleri | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Hamas: İsrail, Gazzelileri göçe zorlayarak "soykırımı" derinleştiriyor – Dünya haberleri | Dış Haberler
20 okunma

Hamas: İsrail, Gazzelileri göçe zorlayarak "soykırımı" derinleştiriyor – Dünya haberleri | Dış Haberler

Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlileri göç etmeye zorlamasının, Filistin halkının maruz kaldığı toplu cezalandırma ve "soykırımı" derinleştirdiğini belirtti

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 08:46
Hamas: İsrail, Gazzelileri göçe zorlayarak "soykırımı" derinleştiriyor – Dünya haberleri | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rışk, İsrail’in Filistinlileri yerlerinden etmek için “güç kullanarak” saldırılar düzenlediğini, bunun da Filistinlilerin iradesini kırmayı ve acılarına daha fazla zulüm eklemeyi amaçladığını belirtti.

Hamas yetkilisi, İsrail güçlerinin “güvenli bölgeleri” hedef aldığını ve masum insanlara karşı “vahşi saldırılar” gerçekleştirdiğini söyledi. Rışk, tüm dünyanın bu katliamları izlediğini vurguladı.

Rışk, İsrail’in sadece bölgeleri boşaltmayı değil, aynı zamanda Filistin halkına karşı yeni katliamlar için zemin hazırlamayı ve uluslararası hukuku açıkça ihlal eden “insanlık suçlarını” sürdürmeyi amaçladığını kaydetti.

REKLAM

Binlerce sivilin yerinden edilmesiyle uluslararası anlaşmaların ihlal edildiğini belirten Rışk, İsrail ordusunun Filistinlileri göç etmeye zorlamasının, toplu cezalandırma ve “soykırım” unsurlarını içerdiğini söyledi.

Rışk, İsrail saldırılarını destekleyen ABD yönetimini de suçladı ve dünya liderlerini İsrail’e Gazze’deki saldırıları durdurması için baskı yapmaya çağırdı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndeki 1 milyondan fazla Filistinliyi “insani bölge” olduğunu iddia ettikleri El-Mavasi’ye sıkıştırdıktan sonra bu bölgeye saldırı başlatacağını duyurarak, Filistinlileri bir kez daha göç etmeye zorladı.

İsrail ordusunun yaptığı tahliye uyarısından hemen sonra, El-Mevasi bölgesinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırına düzenlenen bir saldırıda 4 Filistinli, aralarında 3 çocuk da olmak üzere hayatını kaybetti.

İSRAİL, EL-MEVASİ'NİN "GÜVENLİ OLDUĞUNU" İDDİA ETMİŞTİ

İsrail ordusu, 7 Ekim’de Gazze’nin kuzey bölgelerinden başlattığı zorunlu göçü güneydeki Han Yunus’a ve en son olarak Filistinlilerin sığındığı Refah’a saldırarak sürdürdü.

Han Yunus ve Refah’a saldırılar sırasında İsrail, Filistinlileri “güvenli” olduğunu iddia ettikleri El-Mevasi’ye gitmeye zorladı.

Deyr el-Belah, Han Yunus ve Refah bölgeleri arasında yer alan Akdeniz kıyısındaki El-Mevasi, altyapı ve yapılaşmanın oldukça az olduğu bir bölge.

Fotoğraf, AA tarafından servis edilmiştir, temsilidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP