DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Hamas: İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de 11 ay sonra hayali bir zafer arıyor | Dış Haberler
19 okunma

Hamas: İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de 11 ay sonra hayali bir zafer arıyor | Dış Haberler

7 Ekim'de başlayan İsrail-Hamas çatışmaları devam ederken, Hamas'tan yapılan açıklamada İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'de hayali bir zafer aradığı belirtildi

ABONE OL
Eylül 3, 2024 08:45
Hamas: İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'de 11 ay sonra hayali bir zafer arıyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de bir zafer kazanma hayalinde olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Hamas ise Netanyahu’nun bu zafer arayışının gerçekçi olmadığını savundu.

Netanyahu, geçen hafta Gazze’de bulunan 6 İsrailli esirin ölümünden Hamas’ı sorumlu tuttu ve bir basın toplantısı düzenledi. Hamas Siyasi Büro üyesi İzzet er-Rişk, Netanyahu’nun bu açıklamasına Telegram hesabından yanıt verdi.

Rişk, Netanyahu’nun esirlerin hayatından sorumlu olduğunu ve onların güvenliğinden endişe duymadığını belirtti. Hamas’ın esirlerin hayatlarını korumaya ve iyi muamelede bulunmaya çalıştığını vurgulayan Rişk, Netanyahu’nun esirleri görmezden gelerek ve öldürmekle tehdit ederek bir anlaşmaya varılmasını engellediğini savundu.

Netanyahu’nun Gazze’deki askeri operasyondan istediği sonucu alamadığını ve bu nedenle hayali bir zafer peşinde koştuğunu söyleyen Rişk, Netanyahu’nun bu davranışının esir takası ve ateşkes anlaşması olasılığını da ortadan kaldırdığını ifade etti.

Netanyahu, dün düzenlediği basın toplantısında Philadelphi Koridoru’ndaki işgalin sona erdirilmesi yönündeki açıklamalara şaşırdığını belirtmişti ve işgalin devam edeceğini söylemişti.

İsrail ordusu 1 Eylül’de Gazze’deki bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaştığını açıklamıştı. Hamas ise esirlerin, Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden İsrail bombardımanında öldüğünü belirtmişti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP