DOLAR 34,1133 0.28%
EURO 38,0927 0.08%
ALTIN 2.863,521,22
BITCOIN 21638671.68619%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hakkarigücü Spor Kadın Futbol Takımı Başkanı ve Teknik Direktörü ‘Kristal Ayaklar’ ödülüne layık görüldü
29 okunma

Hakkarigücü Spor Kadın Futbol Takımı Başkanı ve Teknik Direktörü ‘Kristal Ayaklar’ ödülüne layık görüldü

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 09:57
Hakkarigücü Spor Kadın Futbol Takımı Başkanı ve Teknik Direktörü ‘Kristal Ayaklar’ ödülüne layık görüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkari’de 8 kız sporcuyla yola çıkan Cemile Timur (36), 10 yıl içinde Hakkarigücü Spor Kadın Futbol Takımı’nı Kadınlar Futbol Süper Ligi’ne taşıdı. Kulübün başkanı ve teknik direktörü olarak, Timur kadın futboluna olan tutkusuyla takdir topladı. Kadın Futbolcular Derneği’nin düzenlediği ‘Kristal Ayaklar’ ödül töreninde, Hakkarili ve civar bölgedeki kız çocuklarının futbola olan ilgisini artırdığı için “Kristal altın kalp” ödülüne layık görüldü.

Timur, atletizmle ilgilenirken 19 yaşında, 2008 yılının Nisan ayında Hakkarigücü Spor Kulübü’nü kurdu. Köylerden gelen kız çocuklarını futbolla tanıştıran Timur, aileleri ikna etmek için büyük çaba sarf etti. Takım, 10 yıl bölgesel ve 2’nci Lig’de mücadele ettikten sonra 2017-2018 sezonunda Süper Lig’e yükseldi. 8 kız sporcuyla başlayan kulübün altyapı dahil futbolcu sayısı 300’e ulaştı.

img

Dudak dudağa yakalandığı sevgilisiyle ilgili gerçeği öğrenince her yerden engelledi

img

Mallarına el konulan çiftçi, soluğu belediyenin önünde aldı

img

Sakine teyzenin evini görenler gözlerine inanamıyor

‘DOĞU ANADOLU’NUN İLK TAKIMI OLDUK’

Timur, DHA’ya verdiği röportajda, kadın futbolunda görünürlüğü artırmayı ve bu sporun gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. “8 kız çocuğunun macerasıyla başladığımız yolculuk, gün geçtikçe büyüdü ve Doğu Anadolu’nun ilk kadın futbol takımı olduk. Futbol, oyuncularıma çok şey kattı. Özellikle kız çocuklarının geleceği için önemli adımlar attım ve bununla gurur duyuyorum.” dedi.

‘İKİNCİ HAYALİM ŞAMPİYONLUK’

Süper Lig’e yükseldikleri 2017-2018 yılında, takımın forvet transferini annesi Bilnaz Timur’un altınlarını satarak gerçekleştirdiklerini belirten Timur, ailesinin en büyük destekçisi olduğunu ifade etti. “Kız çocuğunun futbol oynaması, özellikle Doğu Anadolu’da çok zor. Ailelerin desteği çok önemli. Biz eğitmenler olarak genç kızlarımızın yüreğine tutunmalı, onların geleceğine yön vermeliyiz.” dedi. “Süper Lig’e çıkmak ilk hayalimdi. Şimdi ikinci hayalim, Süper Lig’de şampiyon olmak ve ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda en iyi şekilde temsil etmek.” diye ekledi.

Timur, kız çocuklarının futbol oynamasına yönelik toplumsal baskılardan bahsederek, “Kadın olmak, özellikle futbol oynamak çok zor. Çevrenin baskısı altında kalan kız çocuklarını sahaya çekmek büyük bir çaba gerektiriyor. Bu iş sadece bize kalmıyor. Ülkemizin her yerinde, bu işe gönül vermiş iş insanlarına ve ailelere ihtiyacımız var.” dedi. “Kulübümüz kurulduğunda, aileler kızlarını göndermekten çekiniyordu. ‘Kızım şort giyemez’ diyorlardı. Doğu Anadolu’da kız çocukları erken yaşta evlendiriliyor. Aileleri ikna etmek çok zor oldu. Evlere kadar gidip anne babalarla sohbet ettik, çocuklarla sohbet ettik. Gelecek vaat ettik ve onları bir şekilde futbola kazandırdık. Şu anda altyapımız çok güçlü.” diye sözlerini tamamladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hakkari Ankara Futbol Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP