DOLAR 34,1413 0.07%
EURO 38,1598 0.07%
ALTIN 2.875,080,02
BITCOIN 21779181.07722%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Hakkari’de TÜGVA Yaz Okulu Programı Düzenlendi
18 okunma

Hakkari’de TÜGVA Yaz Okulu Programı Düzenlendi

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 10:47
Hakkari’de TÜGVA Yaz Okulu Programı Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hakkari’de Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen yaz okulu sona erdi ve kapanış programı gerçekleştirildi.

Program, Hakkari Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Öğrencilerin Filistinlilerin geleneksel halk oyunu Dabke gösterisi sunduğu programda, şiirler okundu ve ilahiler seslendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, öğrencilerin 6 hafta süren yaz okulunda ilmihal, Kur’an-ı Kerim, kültür, sanat ve spor alanlarında eğitim aldığını vurgulayarak emeği geçenlere teşekkür etti.

TÜGVA İl Temsilcisi Harun Aşan, vakfın eğitim alanında önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirtti. Aşan, İsrail’in Filistin topraklarında işlediği suçları kınayarak, “İnsanlığın tarih boyunca gördüğü en büyük zulümlerden birine şahitlik ediyoruz. Gençlerimizin Filistin’e, Gazze’ye olan duyarlılıklarını takdirle karşılıyorum. İsrail’in yaptığı katliamların, soykırımın bir an önce sona ermesini, Filistin halkının özgürlüğüne kavuşmasını istiyoruz.” dedi.

Aşan, yaz okulunda öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının önemini vurgulayarak, “Akademik başarının anahtarı çok kitap okumaktan geçiyor. Kitap okumak matematik, okuduğunu anlama ve analitik düşünme becerisini geliştiriyor. Gençlerin TÜGVA kamplarında kitap okumalarını, ders çalışmalarını, sanat, bilim ve robotik atölyelerine katılmalarını çok önemli buluyorum.” diye konuştu.

Programa, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fahrettin Çelik, Yeşilay Şube Başkan Yardımcısı Yasin Aşkan, Milli Eğitim Şube Müdürü Muharrem Dündar, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrencilere belge ve hediye verildi.

Kaynak: AA / Güncel

hakkari Kültür Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP