DOLAR 34,2947 0.34%
EURO 37,5412 -0.01%
ALTIN 2.930,351,43
BITCOIN 21340194.07948%
İstanbul
24°

HAFİF YAĞMUR

19:56

YATSIYA KALAN SÜRE

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı’nda konuştu Açıklaması
11 okunma

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı’nda konuştu Açıklaması

ABONE OL
Ekim 8, 2024 07:57
HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı’nda konuştu Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin’e, Gazze’ye ve Kudüs’e destek olmanın hem insanlık, hem İslam, hem de tarihsel bir görev olduğunun altını çizdi. Bu önemli sorumluluktan vazgeçmememiz gerektiğini vurgulayan Arslan, Filistin’e yardım etmenin sadece bir yardımseverlik eylemi değil, aynı zamanda vicdani bir zorunluluk olduğunu belirtti.

HAK-İŞ tarafından düzenlenen “Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı”nda, “Filistin ile Tek Yürek” temasıyla başlatılan yardım kampanyasının amacı, İsrail’in Filistinlilere yönelik soykırım savaşının birinci yılında yaşananları hatırlatmak ve destek sağlamaktır.

Arslan, dünyanın bu acı olaylara sessiz kaldığını belirterek, HAK-İŞ ailesinin olayları sadece seyretmekle yetinmeyip elinden gelen her şeyi yapmaya çalıştığını ifade etti. İsrail’in soykırım suçundan dolayı Uluslararası Adalet Divanında yargılanmasını ve ateşkesin bir an önce sağlanmasını isteyen Arslan, bağımsız ve özgür bir Filistin Devleti’nin başkentinin Kudüs olması gerektiğini dile getirdi.

Türkiye’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin meselesinde gösterdiği örnek tutumdan bahseden Arslan, Türkiye’nin bu konuda daha da aktif olması gerektiğini belirtti. “Vicdanlarımızı harekete geçirmeliyiz,” diyen Arslan, Filistin’de yaşananlara duyarsız kalmamamız gerektiğini vurguladı.

HAK-İŞ’in son bir yılda yaklaşık 18 milyon liralık yardım yaptığını ve bu yardımların Türk Kızılay ve diğer aracı kuruluşlar aracılığıyla Gazze, Filistin ve Batı Şeria’ya ulaştırıldığını belirten Arslan, yardım kampanyasına katılmaya devam etme çağrısı yaptı. “Bu akşam cömertlik akşamı olsun,” diyen Arslan, kampanyaya katılanların Kudüs, Gazze, Batı Şeria ve Ramallah’taki insanların ihtiyaçlarına bir nebze olsun katkı sağlayacağını ifade etti.

Mahmut Arslan Filistin ankara Kudüs Gazze

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP