DOLAR 34,0186 -0.15%
EURO 38,1187 0.52%
ALTIN 2.831,311,02
BITCOIN 21199233.85423%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

HABAŞ Otomotiv, 1 Milyar Avroluk Yatırım ile Yeni Araç Modelleri Üretecek
6 okunma

HABAŞ Otomotiv, 1 Milyar Avroluk Yatırım ile Yeni Araç Modelleri Üretecek

ABONE OL
Eylül 17, 2024 11:38
HABAŞ Otomotiv, 1 Milyar Avroluk Yatırım ile Yeni Araç Modelleri Üretecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABAŞ Otomotiv Genel Müdürü Hüseyin Urkun, IAA Transportation Fuarı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Şirketin ticari ve binek araç üretiminde yaklaşık 1 milyar avroluk bir yatırım planı olduğunu duyurdu. Urkun, HABAŞ’ın satın aldığı Honda üretim fabrikasını binek otomobil üretimi için kullanacaklarını belirtti. Bu fabrikada sedan ve crossover olmak üzere iki ayrı modelde araç üreteceklerini açıkladı. Binek araçların hibrit, plug-in hibrit ve benzinli olmak üzere üç farklı versiyonuyla piyasaya sunulacağı da belirtildi.

HABAŞ, 2021 yılında İzmir Çiğli’de AR-GE çalışmalarına başlamıştı. Ardından Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin metrekarelik bir alanda seri üretim için bir fabrika kurdu. Bu fabrika, 2025’in başında seri üretime geçecek. Urkun, fuarda sergilenen araçların ön üretimlerinin Çiğli’deki iki fabrikada yapıldığını ve daha sonra tüm üretimin Manisa’ya taşınacağını belirtti. Ayrıca, satın alınan Honda fabrikasının da devreye girdiğini ve kataforez hatları gibi bazı işlemlerin burada yapıldığını söyledi.

Urkun, binek otomobil tasarımının kendi bünyelerinde gerçekleştiğini ve motor konusunda Volvo ile iş birliği yaptıklarını ifade etti. Hafif ticari araçlarda ise Renault ile iş birliğinin devam edeceği belirtildi. Batarya konusunda Uzak Doğu’dan hücre tedarik edildiğini ve HABAŞ marka bataryaların kullanıldığını açıkladı. Urkun, şu ana kadar otomobil dahil yaklaşık 250-300 milyon avroluk yatırım yapıldığını ve toplam yatırım tutarının 1 milyar avroya ulaşabileceğini söyledi.

Honda fabrikasının üretim kapasitesini 75 bine çıkardıklarını belirten Urkun, Manisa’da da 20 bin adet ticari araç üretim kapasitesi olacağını söyledi. Bayi ağı oluşturma çalışmalarının da başladığını ve ulaşılabilir fiyatlarla rekabetçi bir şekilde piyasaya giriş yapmayı hedeflediklerini ekledi.

Teknoloji Otomobil Ekonomi Üretim Güncel Honda

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.