DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Hababam Sınıfı’nın ‘Bacaksız’ Oyuncusu Tuncay Akça Son Yolculuğuna Uğurlandı
23 okunma

Hababam Sınıfı’nın ‘Bacaksız’ Oyuncusu Tuncay Akça Son Yolculuğuna Uğurlandı

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:49
Hababam Sınıfı’nın ‘Bacaksız’ Oyuncusu Tuncay Akça Son Yolculuğuna Uğurlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hababam Sınıfı serisinin sevilen oyuncusu Tuncay Akça, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. “Bacaksız” lakaplı Akça, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

Akça için Şakirin Camii’nde düzenlenen cenaze namazına, Hababam Sınıfı filminin bazı oyuncuları katıldı. Oyuncu Ahmet Arıman, Akça’nın 50 yıllık dostu olduğunu belirterek, onun halkın sevgisini kazanan, neşeli bir insan olduğunu vurguladı. Arıman, Akça’nın Hababam Sınıfı’ndaki rolü için ayakkabı boyacılığı yaparken keşfedildiğini anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Tuncay Akça’nın genç yaşta hayata veda etmesinin üzüntüsünü dile getirerek, onun Yeşilçam’ın sıcak aile atmosferini ve mahalle duygusunu yansıtan önemli bir yardımcı oyuncu olduğunu belirtti.

Cenaze namazının ardından Akça’nın naaşı, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Tuncay Akça, 16 Aralık 1963’te Kastamonu’da doğdu. Hababam Sınıfı’ndaki “Bacaksız” rolünün yanı sıra Yol filminde “Yusuf” karakterini canlandırdı. Selda Akça ile evlenen oyuncunun Mehmet ve Sena adında iki çocuğu vardı. Akça, 1995-2002 yılları arasında Bizimkiler dizisinde manav Adem rolünde yer aldı.

2004’te İstanbul Ümraniye Belediye Meclis Üyeliğine, 2009’da ise İstanbul Sancaktepe (Samandıra) Belediye Başkanlığına aday oldu.

Akça, verdiği bir röportajda, 1975-1976 yıllarında arkadaşının ısrarıyla gittiği Hababam Sınıfı setinde tesadüfen ayakkabı boyacılığı yaparken keşfedildiğini anlatmıştı. Gülüşünün yönetmen Ertem Eğilmez’in dikkatini çekmesiyle sinema hayatına adım attığını belirtmişti.

11 yaşında başladığı sinema yolculuğunda 43 yıl boyunca “Bizim Aile”, “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı”, “Hababam Sınıfı Uyanıyor”, “Gülen Gözler”, “Bebek”, “Yol”, “Mavi Mavi”, “Selamsız Bandosu”, “Yılmaz Güney: His Life, His Films”, “Bizimkiler”, “Talihsiz Bilo”, “Hababam Sınıfı Üç Buçuk”, “Hababam Sınıfı Merhaba”, “Hababam Sınıfı Askerde”, “Yalancı Yarim” ve “Öğrenci İşleri” gibi 100’den fazla filmde rol aldı.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Birol Güven Kalp Krizi istanbul Gibi Aile Ünlüler Sinema Magazin Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP