DOLAR 34,0812 0.18%
EURO 38,0752 0.01%
ALTIN 2.840,870,43
BITCOIN 21767252.89072%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Hababam Sınıfı Filmlerinin ‘Bacaksız’ı Tuncay Akça Hayatını Kaybetti
21 okunma

Hababam Sınıfı Filmlerinin ‘Bacaksız’ı Tuncay Akça Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:49
Hababam Sınıfı Filmlerinin ‘Bacaksız’ı Tuncay Akça Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk sinemasının sevilen oyuncularından Tuncay Akça, 60 yaşında hayatını kaybetti. “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” ve “Hababam Sınıfı Uyanıyor” filmlerindeki “Bacaksız” karakteriyle tanınan Akça, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Akça’nın cenazesi, Üsküdar Şakirin Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, sinema oyuncuları Ahmet Arıman ve Teoman Ayık, Akça’nın ailesi, rol arkadaşları ve sevenleri katıldı.

“Türk sinemasının en büyük özelliği, seyircilerine sıcak duygular yaşatmasıdır,” diyen Birol Güven, “Tuncay Bey, yan rollerde bile unutulmaz bir iz bıraktı. Onunla çok güzel anılar biriktirdik. Çok erken kaybettik, mekanı cennet olsun,” ifadelerini kullandı.

“Tuncay, benim için çok değerli bir dost, Türk sineması için de çok önemli bir isimdi,” diyen Ahmet Arıman, “Hala şoktayım, bugün birlikte yemeğe gidecektik. Çok erken gitti, çok üzgünüm.” dedi.

Akça’nın rol arkadaşı Teoman Ayık ise, “Tuncay, Türk sinemasının yıldızlarından biriydi. Çocukluğundan beri filmlerde yer alıyordu. Beraber kurduğumuz Yeşilçam grubunun önümüzdeki hafta programı vardı, 2 gün önce buluşmuştuk. Kısmet değilmiş,” diye konuştu.

Tuncay Akça, 1975 yılında ilk filmi “Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı” ile sinema dünyasına adım attı. 100’den fazla film, dizi ve tiyatro oyununda rol alan Akça, özellikle “Hababam Sınıfı” filmlerindeki “Bacaksız” karakteriyle geniş kitleler tarafından sevildi. Son olarak 2022 yapımı “Sünnet Çocuğu” filminde rol alan Akça, Türk sinemasına unutulmaz eserler bıraktı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Şakirin Camii Kalp Krizi Üsküdar Ünlüler Ölüm Sinema Magazin Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP