DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Güvenlik, Ekonomik Gelişimin Temel Unsuru Olmalı
3 okunma

Güvenlik, Ekonomik Gelişimin Temel Unsuru Olmalı

ABONE OL
Eylül 20, 2024 08:56
Güvenlik, Ekonomik Gelişimin Temel Unsuru Olmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, güvenliğin toplumsal huzur ve refahın olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. “Gelişmeden bahsetmek için önce güvenlik şart. Üretim, ticaret, sağlık, turizm… Hiçbiri güvenlik olmadan mümkün değil,” dedi.

Baran, İçişleri Bakanlığı’nın himayesinde ve ATO’nun desteğiyle düzenlenen ‘İGEF’24 İç Güvenlik Ekipmanları Fuarı’nın açılışına katıldı. İç güvenliğin sadece iç huzur ve sınır güvenliğini değil, refah ve ekonomik gelişmeyi de sağladığını belirten Baran, “Güvenlik, toplumsal barışın ve refahın temel taşıdır,” diye ekledi.

Ankara’da ilk kez düzenlenen fuarın sektörün geleceğini şekillendirecek bir platform olduğunu ifade eden Baran, “Dijitalleşme ve teknolojideki gelişmeler, iç güvenlik ekipmanları sektörünü de dönüştürüyor. Toplumsal huzur ve güvenliği korumak için bu gelişmeleri yakından takip etmek gerekiyor. Silahlardan güvenlik alarmlarına, gözetim sistemlerinden yazılımlara kadar fuarda sergilenen ürünler, güvenlik güçlerimizin daha etkili ve güvenli bir şekilde görev yapmasını sağlayarak, uluslararası alanda rekabet gücümüzü artıracak,” dedi.

İç güvenlik ekipmanlarında yerli üretim ve millilik oranının arttığını belirten Baran, Türkiye’nin jeopolitik konumu nedeniyle sınır ve iç güvenliğini her zaman teyakkuz halinde tutması gerektiğini vurguladı. “Hem vatan topraklarını hem de bölgesel istikrarı korumak için yerli savunma sanayisinin geliştirilmesi ve savunma teknolojilerine yatırım yapılması hayati önem taşıyor,” diye ekledi.

Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlilik oranının yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldiğini kaydeden Baran, “Savunma sanayisindeki gelişmeler, güvenlik birimlerimizin kullandığı silah ve ekipmanlardaki yerli ve millilik oranını da artırıyor. Ülkemizin savunma sanayi ihracatı da hızla büyüyor. 2002 yılında milyon dolar düzeyinde olan ihracat, 2023 yılında 5,5 milyar dolara ulaşırken, sektörün cirosu da 12,1 milyar dolara yükseldi,” açıklamasında bulundu.

Ankara iş dünyasının savunma sanayiindeki gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Baran, “Ankara, savunma sanayi ve havacılık sektörü şirketleriyle savunma sanayinin de başkenti konumunda. Şehrimizdeki savunma sanayi kuruluşları, dünyanın en büyük savunma sanayi kuruluşları listesine girmeyi başarıyor. Dünyanın en prestijli savunma sanayi listesi olan DefenseNews Top 100’ün listesine Türkiye’den giren beş şirketin merkezi de Ankara’da bulunuyor. Böyle bir potansiyele sahip şehrimizde düzenlenen bu organizasyonu, Türkiye’nin üretim kapasitesini ortaya koyarak, yeni iş birliği fırsatlarının kapılarını açması açısından çok önemli buluyorum,” ifadelerine yer verdi.

Baran, açılış programının ardından heyetle birlikte fuarda açılan stantları ziyaret etti. Ankara Ticaret Odası’nın da katılım sağladığı fuar, 21 Eylül’e kadar Ankara ATO Congresium Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. – ANKARA

Teknoloji Güvenlik Politika Ekonomi ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP