DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141601-0.70673%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gurbetçilerin Dönüş Yolculuğu Devam Ediyor
16 okunma

Gurbetçilerin Dönüş Yolculuğu Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 10:55
Gurbetçilerin Dönüş Yolculuğu Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçiren gurbetçiler, yaşadıkları ülkelere geri dönmeye başladı. Tatil ve ziyaretlerinin ardından baba ocağından ayrılan gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı’nda yoğunluğa neden oluyor.

Belçika’ya dönen Kırşehirli Ali Altınışık, tatilin hızlı geçtiğini ve çok keyif aldığını söyledi. Tatilde akrabalarını ziyaret ettiğini ve Karadeniz sahil şeridindeki illeri gezdiğini belirten Altınışık, “35 yıldır gurbetteyiz, içimizde bir burukluk var. Memleketi görünce çok mutlu oluyoruz. Burada özgürlük var ama hasret de var.” dedi.

Altınışık, memleket hasretini biraz olsun dindirmek için yanında yöresel ürünler götürdüğünü ifade etti.

Almanya’ya dönen Ankara’lı Haydar Ateş ise gurbetçilerin dönüş yolunun hüzünlü olduğunu söyledi. Tatilini Alanya, Çeşme, İzmir ve Antalya’da geçirdiğini belirten Ateş, gelecek yılı dört gözle beklediklerini söyledi.

Trabzon’dan Almanya’ya giden Abdullah Pervaneli, 41 yıldır gurbette yaşadığını anlattı. Dönüş yolunun duygusal geçtiğini söyleyen Pervaneli, “Tatilimizi Trabzon ve İstanbul’da geçirdik. Yaylaları gezdik. İnşallah seneye görüşürüz.” dedi.

Almanya’ya dönen Bursa’lı Seyhan Emeç de gurbette yaşamanın zor olduğunu söyledi. Her yıl memleket hasretiyle Türkiye’de tatil yaptıklarını belirten Emeç, “Gurbetçi olmak anlatılmaz, yaşanır. 22 yıldır Almanya’da yaşıyoruz. Dönerken de yöresel ürünler götürüyoruz yanımızda. Ailem Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşıyor. Zeytin götürüyorum oradan Almanya’ya.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tatil Baba Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.