DOLAR 34,1258 0.29%
EURO 38,1389 0.17%
ALTIN 2.876,481,68
BITCOIN 2147595-0.38579%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Gurbetçiler Kapıkule’de Yoğunluk Oluşturuyor
9 okunma

Gurbetçiler Kapıkule’de Yoğunluk Oluşturuyor

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:55
Gurbetçiler Kapıkule’de Yoğunluk Oluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, Avrupa’dan gelen gurbetçiler, Türkiye’deki tatillerini bitirip kendi ülkelerine dönmek için yoğunluk oluşturuyor. Yaklaşık dört hafta boyunca ailelerinin yanında kalan Türk vatandaşları, Bulgaristan sınırına açılan Kapıkule’den çıkış yapmak için bekliyor.

“Tatilimizi bitirdik, Almanya’ya dönüyoruz,” diyor Faruk Taştan. “Adana, Elazığ, Erzurum ve Van’a gittik. İstanbul’da da iki gün kaldık. Çok güzel geçti. Hüzünlü bir ayrılık oldu tabii, ama hayat devam ediyor.”

Almanya’ya dönen bir diğer gurbetçi Aydın Canikli ise, “Tatil güzeldi, akrabaları ziyaret ettik, denize gittik. Türkiye’ye gelince içimiz sevinç doluyor ama ayrılık da buruk geçiyor. Kapıkule’de her zaman bu yoğunluğu yaşıyoruz. Bir çözüm bulunsaydı keşke,” diye konuşuyor.

img

Intel’in hisse senetleri son 24 saatte milyarlarca dolar değer kaybetti ve hissedarlar şirketi mahkemeye verdi.

img

Tenis tarihinde daha önce hiç görülmemiş bir vuruş gerçekleşti.

img

RTÜK, son dönemde popülerleşen yayınları yakından takip ediyor ve yasaklama olasılığı gündeme geldi.

Belçika’ya dönen Soner Sevindik, “Yaklaşık dört hafta kaldık, çok güzel geçti. Gezdik, büyüklerimizi ziyaret ettik. Ama Kapıkule hüzünlü ve zor bir yer. Allah tekrar kavuşmayı nasip etsin,” diyor.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Kapıkule Sınır Kapısı’nda alınan önlemleri yerinde inceledi ve gurbetçilerle sohbet etti. Gurbetçilerin dönüş yolunda oluşabilecek yoğunluğa karşı alınan tedbirleri ve geçişlerin hızlandırılması için yürütülen çalışmaları yakından takip eden Vali Sezer, gurbetçilere iyi yolculuklar diledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Tatil Göçmenler Turizm Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP