DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Gurbetçiler Gözyaşları İçinde Türkiye’ye Dönüyor
21 okunma

Gurbetçiler Gözyaşları İçinde Türkiye’ye Dönüyor

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 10:55
Gurbetçiler Gözyaşları İçinde Türkiye’ye Dönüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gurbetçiler, Türkiye’deki tatillerini tamamladıktan sonra, yaşadıkları ülkelerin yollarına düştü. Ayrılık, özellikle sınır kapılarında gözyaşlarına dönüştü.

Kapıkule Sınır Kapısı’nda, araç ve yolcu yoğunluğu yaşanıyordu. Gurbetçiler, yıllık izinlerini ve tatillerini aileleriyle birlikte geçirdikten sonra, kara sınır kapılarını tercih ederek ülkelerine dönüyordu.

Edirne’deki Kapıkule Sınır Kapısı’nda uzun araç kuyrukları oluşmuştu. Gurbetçiler, sevdiklerini geride bırakmanın hüznünü yaşıyor, anavatan topraklarından gözyaşları içinde ayrılıyordu.

Kavurucu sıcaklar, uzun süre sıra beklemek zorunda kalan gurbetçiler için ek bir zorluk yaratıyordu.

“Annemle babamı geride bıraktım,” diye konuştu Gülşen Smith, gözyaşları içinde. “Almanya’ya dönüyoruz. Çok üzgünüm. Ailemi, teyzemi, hepsi geride kaldı. Çok acı. Anne baba kıymeti bilin. Kendilerine iyi baksınlar, hakkımı helal ediyorum onlara, onlar da bana helal etsinler. Seneye inşallah yine kavuşurum memleketime. Çok zor, çok zor. 4 bin kilometre geliyoruz buraya, 4 bin kilometre geri gidiyoruz. Yol çok uzun sürüyor. Havalar da sıcak; çocuklar arkada pişer gibi oluyor. Her şey çok zor. Ezan sesine, bayrağa hasret kalıyoruz. Çok kalıyoruz.”

Melike ve Mikail Sayım çifti, Antalya’da geçirdikleri tatilden sonra Almanya’nın Köln şehrine dönüyordu. “Güzel karşılandık, güzel geçti tatilimiz,” dedi Melike Sayım. “Biraz pahalıydı ama yine de güzel geçti. Ailemizi bıraktık, yine oraya gidiyoruz.”

Türkiye Edirne Tatil Yerel Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP