DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu | Dış Haberler
9 okunma

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu | Dış Haberler

Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin, Japon Denizi (Doğu Denizi) yönüne kısa menzilli balistik füze fırlattığını açıkladı. Bu denemeyle Kuzey Kore, iki ayın ardından bir deneme daha gerçekleştirmiş oldu.

ABONE OL
Eylül 12, 2024 07:45
Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin balistik füze fırlattığını duyurdu | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Kuzey Kore, başkent Pyongyang yakınlarından fırlattığı füzelerle yeni bir deneme gerçekleştirdi.

Yerel saatle 07.10’da fırlatılan füzelerin yaklaşık 360 kilometre yol kat ederek Japon Denizi’ne düştüğü belirtildi.

Bu “provokatif eylem”, Kore Yarımadası’nın istikrarını tehdit eden bir adım olarak nitelendirildi.

Güney Kore, “ABD ile olan güçlü ortak savunma iş birliğimiz çerçevesinde Kuzey Kore’nin faaliyetlerini yakından takip ediyor ve olası bir provokasyona karşı ezici bir güç ve kararlılık göstereceğiz.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Japonya Savunma Bakanlığı, füzelerin Japon ulusal münhasır ekonomik bölgesinin dışında düştüğünü tahmin ettiğini açıkladı.

Savunma Bakanı Kişi Nobuo, “tamamen kabul edilemez” dediği bu denemelerin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal ettiğini vurguladı.

Tokyo hükümeti, denemeler hakkında Pyongyang yönetimine bir protesto notası gönderdi. Kişi, füzelerin düştüğü bölgedeki hava ve deniz araçlarının zarar görmediğini de belirtti.

Denemelerin, “Güney Kore ve ABD’nin son dönemdeki ortak tatbikatları nedeniyle ağır bir bedel ödeyecekleri” uyarısının ardından yapılmış olması dikkat çekici.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP