DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21565650.7516%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Gümüşhane’deki Karaca Mağarası 5 Ayda 100 Bin 250 Ziyaretçi Çekti
11 okunma

Gümüşhane’deki Karaca Mağarası 5 Ayda 100 Bin 250 Ziyaretçi Çekti

ABONE OL
Eylül 7, 2024 08:49
Gümüşhane’deki Karaca Mağarası 5 Ayda 100 Bin 250 Ziyaretçi Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde bulunan Cebeli köyü sınırları içinde yer alan Karaca Mağarası, etkileyici güzelliğiyle her yıl binlerce ziyaretçiyi cezbediyor. 5 ayda 100 bin 250 kişi tarafından ziyaret edilen mağara, doğal güzelliği ve tarihiyle dikkat çekiyor.

Kent merkezine 17 kilometre uzaklıkta bulunan Karaca Mağarası, sarkıt ve dikit zenginliğiyle dünyanın en önemli mağaraları arasında yer alıyor. Tavan yüksekliği ve çeşitli doğal oluşumlarıyla büyüleyici bir atmosfer sunuyor.

Beyaz renkte sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, perde damla taşları, mağara çiçekleri ve incileriyle bezenmiş mağara, ziyaretçilerine benzersiz bir görsel şölen sunuyor. Traverten havuzları ve basamakları da mağaranın estetik güzelliğine katkıda bulunuyor.

Mağara, 12 ile 17 derece arasındaki serin havasıyla ziyaretçilerine ferahlık sağlıyor. Her yıl kasım ayında bakım çalışmaları için kapılarını kapatan mağara, nisan ayında yeniden ziyaretçilerine açılıyor. Bu yıl 5 aylık sürede 21 bin 351’i yabancı olmak üzere 100 bin 250 turisti ağırladı.

Bayburt’tan gelen Beyzanur Sena Ayaydın, Karaca Mağarası’nı internette görünce merak ettiğini ve ziyaret etme kararı aldığını söyledi. Mağarayı ilk kez gören Ayaydın, gördükleri karşısında hayran kaldığını belirterek, “Hiç böyle bir şey beklemiyordum. Karadeniz’de ilk defa böyle büyük ve görkemli mağara gördüm. Mağaranın geçmişi beni çok etkiledi.” dedi.

Ayaydın, Karaca Mağarası’nın beklentilerinin çok üzerinde olduğunu belirterek, herkese ziyaret etmesini tavsiye etti. Köksal Ayaydın da mağaranın kendisinde güzel bir izlenim bıraktığını ifade ederek, “Çok beğendim. Dışarıya göre içerisi gayet serin. Herkese tavsiye ederim.” diye konuştu.

Ankara’dan gelen Hatice Ebrar Güneş, Karaca Mağarası’nın serin havasıyla çok beğendiğini belirtti. “Trabzon gezimizde çok fazla nem vardı. Şu an burada üşüyorum. Çok güzel.” dedi. Eşi Ahmet Yusuf Güneş ise geziye Van’dan başladıklarını, Trabzon ziyaretinin ardından Gümüşhane’ye geldiklerini ve Karaca Mağarası’nı ziyaret etmek istediklerini söyledi. “Mağaranın içerisindeki oluşumlar beklentilerimizin çok üzerinde. Yeni oluşumların olması beni çok etkiledi.” dedi.

Kültür Sanat Güncel Turizm Torul Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.