DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2152971-0.01622%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Gümrükte Uyuşturucu ve Kaçak Elektronik Sigara Operasyonları
4 okunma

Gümrükte Uyuşturucu ve Kaçak Elektronik Sigara Operasyonları

ABONE OL
Ekim 13, 2024 07:56
Gümrükte Uyuşturucu ve Kaçak Elektronik Sigara Operasyonları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri, üç ayrı operasyonda uyuşturucu ve kaçak elektronik sigara ele geçirdi. Esendere Gümrük Kapısı’nda bir tırda yapılan aramada, 284 kilogram metamfetamin hidroklorür ele geçirilirken, Hamzabeyli Gümrük Kapısı’nda iki tırda ise yaklaşık 24 milyon lira değerinde kaçak elektronik sigara bulundu. Edirne ve İstanbul’da da yapılan operasyonlarda ekipler 80 kilogram kokain ele geçirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, x-ray taraması sonucunda bir tırda şüpheli yoğunluk tespit etti. Detaylı aramada, çeşitli şekillerde çuvallara gizlenmiş ve diğer eşyalarla karıştırılmış 284 kilogram metamfetamin hidroklorür ele geçirildi. Olayla ilgili Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Hamzabeyli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri ise iki tırda x-ray taraması sonucunda şüpheli yoğunluklar tespit etti. Arama sonucunda, oto parçası yüklü olarak beyan edilen eşya haricinde, 24 bin kaçak elektronik sigara bulundu. Kaçak olarak yurda sokulmak istenen ve piyasa değeri 24 milyon lira olan elektronik sigaralara el konuldu. Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.

Edirne ve İstanbul’da yapılan operasyonlarda ise 80 kilogram kokain ele geçirildi. Bu operasyonlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor.

Bakanlık, Gümrük Muhafaza Teşkilatı’nın yasa dışı ticaretin önlenmesi ve uyuşturucu madde kullanımının engellenmesi için çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığı Kaçakçılık Hamzabeyli Operasyon İstanbul Güvenlik 3-sayfa Sağlık Güncel Edirne Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP