DOLAR 34,0330 -0.1%
EURO 38,0239 0.28%
ALTIN 2.826,410,86
BITCOIN 21459645.74255%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

19:14

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gözlerini Kaybeden Gazi, Türk Polis Teşkilatı’nın Videolarını Seslendiriyor
19 okunma

Gözlerini Kaybeden Gazi, Türk Polis Teşkilatı’nın Videolarını Seslendiriyor

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 08:56
Gözlerini Kaybeden Gazi, Türk Polis Teşkilatı’nın Videolarını Seslendiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özel Harekat Komiseri Koray Tunçel, Suriye’de görevlendirildiği sırada 10. gününde geçirdiği bir roket saldırısı sonucunda gazi oldu ve iki gözünü kaybetti. Şimdi, Türk Polis Teşkilatı’nın videolarını seslendiriyor.

2016 yılında Polis Akademisi’nden mezun olan Tunçel, Özel Harekat kursu sınavını başarıyla geçerek komiserlik rütbesine ulaştı. 2022 Kasım ayında Suriye’ye görevlendirildi. Görevinin ilk 10 gününde teröristler tarafından düzenlenen roketatarlı bir saldırı sonucunda ağır yaralandı. Fırlatılan roketin parçaları yüzüne isabet etti ve Tunçel Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tüm tıbbi müdahalelere rağmen iki gözünü kaybetti. Ancak bu zorluğun üstesinden gelmeyi başardı.

Tunçel, bir dizi ameliyat geçirdiğini ve doktorların artık göremeyeceğini söylediğini belirtti. “Bundan sonraki hayatımı nasıl kolaylaştırabilirim, görme engelliler nasıl teknolojik cihazlardan faydalanıyor, bunları araştırdım ve bu konuda eğitim aldım.” dedi. “Yakın çevrem ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün üst düzey yöneticileri sesimi kullanmam konusunda bana tavsiyelerde bulundular. Emniyet Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinin videolarında sesimi kullanmamın benim için yararlı olacağını söylediler. Daha sonra bazı eğitimler aldım ve bu eğitimler sonucunda Türkiye Polis Radyosu’nda videoları seslendirmeye başladım.” diye ekledi.

Görme engelli olmasının seslendirme çalışmalarını etkilediğini belirten Tunçel, “Teknik uzman personelimiz videonun kurgusunu tamamladıktan sonra bana videoyu betimliyorlar. Daha sonra görüntülerin altında hangi metinlerin geçeceğini çalışıyoruz. Seslendirilecek metnin duygusunu doğru bir şekilde izleyicilere aktarabilmek için bu önemli bir aşama. Bu aşamadan sonra mikrofonun başında veya kulaklıklarla eş zamanlı olarak metnin sufle alıp okuyorum. Daha sonra kurgulara dahil ediliyor ve video tamamlanıyor.” diye açıkladı.

Tunçel, çalışmalarının gelecek videolarda da devam edeceğini söyledi. – ANKARA

Suriye ankara Yerel Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.