DOLAR 34,1148 0.28%
EURO 38,1319 0.19%
ALTIN 2.870,701,48
BITCOIN 21623261.01757%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Görme Engelli Öğretmen Ramazan Dağ’ın Başarı Hikayesi
9 okunma

Görme Engelli Öğretmen Ramazan Dağ’ın Başarı Hikayesi

ABONE OL
Eylül 15, 2024 09:47
Görme Engelli Öğretmen Ramazan Dağ’ın Başarı Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aksaray’da ikamet eden Ramazan Dağ, çocukluk yıllarından beri öğretmenlik hayalini kuruyordu. 42 yaşında, yüzde 66 görme engelli ve iki çocuk babası olan Dağ, bu hayaline bir yıl önce kavuştu. Adalet öğretmenliği yapan Dağ, aynı zamanda Türkiye Görme Engelliler Aksaray İl Temsilcisi ve 68 Görme Engelliler Spor Kulübü’nün başkanı ve sporcusu olarak topluma hizmet ediyor. Kulübü, 2025 yılında 1’inci ligde mücadele edecek.

Dağ, 5 aylıkken geçirdiği bir havale sonucunda görme yetisinin büyük bir kısmını kaybetti. Ailesinin desteğiyle eğitimini tamamladı ve hayallerine ulaşmak için azimle mücadele etti. Fatih Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan Dağ, görme engelli bireylerin spor ve sosyal hayata katılımını destekliyor. Futsal ve golbol oynayan Dağ, kulübünün başarılarından bahsederken, “9 aylıkken ilk ameliyatımı oldum. Sağ gözümde bir nebze olsun ışık var yok arası bir görme sağlandı. Sol gözüm ise daha iyi durumda. Evliyim ve iki kızım var. 2014 yılından bu yana 68 Görme Engelliler Spor Kulübünün başkanlığını ve sporculuğunu yapıyorum. Türkiye Görme Engelliler Aksaray İl Temsilcisiyim. Haftaya Görme Engelliler 2’nci Lig, 2’nci devre maçları Sivas’ta düzenlenecek. İlk devreyi 9 maçın 8’ini kazanarak lider bitirdik. Deplasmanda da 9’da 8 yaparak şampiyonluğu Aksaray’a getirdik. 2025 yılında ise 1’inci ligde mücadele edeceğiz” dedi.

‘BANA EKMEK BİLE ALAMAYACAĞINA İNANIYORLARDI’

Ramazan Dağ, ailesinin desteğiyle eğitimini tamamlayabildiğini belirterek, “6 erkek kardeşim, anne ve babam bana hiçbir zaman gözlerimin eksikliğini hissettirmediler. Ben her yere onlarla gider, çalışırdım. Lise mezunu olduktan sonra engelli işçi alımı olduğunu öğrendiğimde engelli olduğumu gerçekten hissettim. Okulun yanından geçerken ‘Allah’ım burayı bana nasip eder mi?’ diye dua ederdim. Adalet öğretmenliği nasip oldu, bunun için gururluyum. Engelli bireylerin ailelerinin, çocuklarına engelli olduklarını hissettirdiğini ve kısıtlamaya çalıştığını görüyorum. Üzerlerinde aşırı koruyuculuk yaptıkları için engelli gençlerin bağımsız hareket etmelerinin zayıf olduğunu gördüm ve çok üzüldüm. Bana öğretmenlik veya herhangi bir meslek yapamayacağımı ve bir ekmek dahi alamayacağıma inanıyorlardı. Aileler çocuklarını korusun ama üzerlerindeki yükü de çeksinler istiyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yerel Haberler Ramazan Dağ Aksaray Güncel Eğitim Yaşam Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP