DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Görme Engelli Çocuk Braille Alfabesiyle Okuma ve Yazmayı Öğrendi
4 okunma

Görme Engelli Çocuk Braille Alfabesiyle Okuma ve Yazmayı Öğrendi

ABONE OL
Ağustos 10, 2024 07:39
Görme Engelli Çocuk Braille Alfabesiyle Okuma ve Yazmayı Öğrendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde yaşayan Sibel Nakçi (11), doğuştan sol gözü görmeyen genç bir kız. 2022 yılında arkadaşlarıyla oyun oynarken başına gelen bir kaza, sağ gözünün de kaybına yol açtı. Bu olay, Sibel’in eğitimine 2 yıl ara vermesine neden oldu. Ancak, 4 ay önce Silvan’daki Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başlayan Sibel, azmi ve çabasıyla Braille alfabesi ile okuma ve yazmayı öğrendi.

Sibel, ünlü Diyarbakırlı şair Ahmed Arif’in ‘Hasretinden prangalar eskittim’ şiirini Braille alfabesiyle yazıp okuyarak başarısını gösterdi. Sibel’in öğretmeni Halime Davut, Braille alfabesinin karmaşık ve öğrenmesi zor bir alfabe olduğunu belirterek, “Sibel’in başarısı bizi çok mutlu etti. Bütün engellerin üstesinden gelebileceğini gösterdi. Sibel’in bu azmi, diğer görme engelli çocuklara da ilham kaynağı olacak.” dedi.

img

Türkiye’de ”Maymun çiçeği” vakası tespit edildi mi? Resmi makamlardan net yanıt

img

21 yaşındaki genç kapısına dayandığı taksiciyi katletti

img

Aynı iş yerine ikinci saldırı! Önce “Çekilin” diye bağırdı sonra kurşun yağdırdı

‘BAŞLARDA ÇOK MUTSUZDU’

Sibel’in başlangıçta çok mutsuz olduğunu ancak Braille alfabesini öğrenince çok mutlu olduğunu söyleyen Davut, “Sibel’in azmi bizi de çok mutlu etti. Toplum olarak görme engellileri de toplumumuza kazandırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çocuklar dünyanın en güzel renkleri, onların renklerini soldurmalarına izin vermemeliyiz.” dedi.

Sibel Nakçi, “Kabartma harfler sayesinde okuma ve yazmayı öğrendiğim için çok mutluyum. Bu dünyada en güzel şey sevgi, yardımlaşmak ve yazı yazmak. Bu alfabe ile yazı yazmayı seviyorum. Öğretmenime emeklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Braille alfabesi Diyarbakır Silvan Çocuk Eğitim Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP