DOLAR 34,2008 0.03%
EURO 37,2902 0.2%
ALTIN 2.947,390,72
BITCOIN 23239213.13%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Google Haritalar’da görüldü: Antarktika’daki gizemli kapının sırrı çözüldü
3 okunma

Google Haritalar’da görüldü: Antarktika’daki gizemli kapının sırrı çözüldü

ABONE OL
Ekim 16, 2024 11:46
Google Haritalar’da görüldü: Antarktika’daki gizemli kapının sırrı çözüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Antarktika’da Gizemli Bir ‘Giriş’: Gerçek mi, Hayal mi?

Dünya’nın dört bir yanından gelen ve sosyal medyada hızla yayılan görüntüler, her gün yeni bir gizemle karşımıza çıkıyor. Google Earth, her köşeyi üç boyutlu olarak görmemizi sağlarken, Antarktika’da ilginç bir keşif yapıldı: Japonların işlettiği Showa İstasyonu’nun hemen güneydoğusunda gizemli bir ‘giriş’ tespit edildi.

Gizemli Kapının Sırrı Ne?

Antarktika’daki bu gizemli ‘giriş’, sosyal medyada büyük ilgi gördü. Kısa sürede çeşitli spekülasyonlara yol açan yapı, Koca Ayak’ın tatil evi veya Star Trek’ten gelen bir servis de dahil olmak üzere bir dizi teoriye ilham kaynağı oldu.

Sosyal Medya Yorumlarla Doldu

Görüntü sosyal medyaya düştükten sonra kısa sürede büyük ilgi topladı. Yüzlerce takipçi yapının ne olabileceğini tartışmak için yorumlara akın etti. Bir kullanıcı “Sadece patlamış bir Boeing kapısı” derken, bir diğeri “Bu aslında Bigfoots’un tatil evi.” ifadelerini kullandı.

Bazı kullanıcılar, bu yapının ‘Agartha’ya açılan bir kapı’ olduğunu öne sürerken, diğerleri bunun ‘Norveç’in Svalbard kentindeki gibi büyük bir tohum kasası’ olabileceğini iddia etti.

Bilim Adamları Gizemin Perdesini Aralıyor

Sosyal medyada gizemli kapıya dair teoriler hızla yayılırken, bilim adamları konuya açıklık getirdi. Tüm spekülasyonların ardından yapının doğal bir oluşum olduğu ortaya çıktı.

Newcastle Üniversitesi’nden Buzul Bilimi Profesörü Bethan Davies, yapının eriyen bir buzdağına ait olduğunu ve bölgedeki sığ suyun etkisiyle oluştuğunu belirtti. Davies, Google Earth Pro’daki koordinatlara bakıp tarihi görüntüleri inceledikten sonra, gizemli kapının “hızlı deniz buzunun olduğu bir alanda kıyının hemen açıklarında” olduğunu söyledi. Yapı hakkında “Bu, topraklanmış ve şimdi yerinde sıkışıp kalmış ve eriyen bir buzdağıdır” diye açıkladı.

Imperial College London’ın Grantham İklim Değişikliği ve Çevre Enstitüsü’nün eş direktörü Profesör Martin Siegert, Davies ile aynı görüşte olup, “Bu, katı bir buzul altı engelin etrafındaki buz akışıdır ve aynı zamanda buzun erimesi ve yeniden donmasından da etkilenir.” ifadelerini kullandı.

"Komplo Teorisyenleri Olmasaydı Ne Yapardık?"

Leicester Üniversitesi’nde volkanolog olan Profesör John Smellie, konuya alaycı bir şekilde yaklaşarak, “Komplo teorisyenleri olmasaydı ne yapardık?” dedi. Görüntünün çok net olmadığını, bu nedenle anlamakta güçlük çektiğini belirten Smellie, “Bana bir kaya gibi göründü,” ifadelerini kullandı.

‘Heyecanlanacak Bir Durum Yok’

Yapının doğal bir olaydan kaynaklandığını belirten Smillie, bu tür spekülasyonların genellikle hayal gücünden kaynaklandığını ifade edip, gizemli görüntüyü, Antarktika’nın buzullarıyla ilgili doğal bir durum olarak değerlendirdiğini ve heyecanlanacak bir şey olmadığından emin olduğunu vurguladı.

Gizemli Kumlarda Dev Bir Yapı Bulundu

Yunanistan’da Bulunan Gizemli Dairesel Yapı Arkeologları Şaşırttı

Lav Kayaları Arasındaki 11 Odalı ‘Gizemli Kale’ Kalıntısının Sırrı Çözüldü

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.