DOLAR 34,1148 0.28%
EURO 38,1319 0.19%
ALTIN 2.870,701,48
BITCOIN 21623261.01757%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:29

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Umut Oldu
19 okunma

Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Umut Oldu

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:46
Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Umut Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun’da yaşayan 66 yaşındaki İbrahim Başoğlu, geçirdiği beyin kanaması sonucunda tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü geçirdi. Başoğlu’nun hayata veda etmesiyle, 2 böbreği ve karaciğeri 3 farklı kişiye umut oldu.

Olay, geçtiğimiz pazar günü Bulancak ilçesinde yaşandı. Dengesini kaybederek düşen ve başını çarpan Başoğlu, acil olarak Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerde beyin kanaması tespit edildi ve Başoğlu hemen ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında yoğun bakımda tedavi gören Başoğlu’nun, dün beyin ölümü gerçekleşti. Bu üzücü haberin ardından Başoğlu’nun ailesi, büyük bir duyarlılık göstererek organlarını bağışlama kararı aldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakil Birimi’nden gelen hekimler, sabah saatlerinde Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Başoğlu’nun organlarını aldı. Başoğlu’nun 2 böbreği ve karaciğeri, organ nakli bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Erzurum’a gönderildi.

‘AİLEMİZİN DUYARLILIĞI UMUT VERDİ’

Hastane Başhekimi Fazıl Kulaklı, organ bağışında ailenin gösterdiği duyarlılıktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kulaklı, “Başoğlu ailesinin gösterdiği duyarlılık, organ nakli bekleyen 3 kişiye umut oldu. Organ bağışı, organ nakli bekleyen hastalara şifa veriyor. Ülkemizde binlerce insan organ nakli bekliyor. Bu konuda duyarlı davranmak çok önemli. Giresun, organ bağışında kötü durumda olmasa da, daha iyi olabilir. Son zamanlarda organ bağışı sayımız artıyor. Tabii ki, beyin ölümünün doğru tespiti de çok önemli. Hastanemiz bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor.” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Beyin Ölümü Beyin Ölümü Giresun Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP