DOLAR 34,1101 0.06%
EURO 37,9966 0.24%
ALTIN 2.817,600,06
BITCOIN 20621563.25258%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Nakledilecek
42 okunma

Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Nakledilecek

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 09:46
Giresun’da Beyin Ölümü Gerçekleşen Hastanın Organları 3 Kişiye Nakledilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Giresun’da yaşamını yitiren bir hastanın beyin ölümünün ardından bağışlanan organları üç kişiye umut oldu. 66 yaşındaki İbrahim Başoğlu, 11 Ağustos Pazar günü evinde geçirdiği bir kaza sonrasında Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Başoğlu’nun beyin ölümü gerçekleşti.

Aile, organ bağışı konusunda duyarlı bir tavır sergileyerek, Giresun Organ ve Doku Nakli Koordinatörlüğü’nün taleplerini kabul etti. Hastanenin Başhekimi Fazıl Kulaklı, “Ailenin gösterdiği duyarlılıktan dolayı minnettarız. Organ bağışı sayılarının ülkemizde düşük olması sebebiyle ikna süreçleri zorlu olabiliyor. Bu vakada ise ailemizin duyarlılığı sayesinde zorluk yaşamadık” dedi.

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinden gelen bir uzman ekip, Başoğlu’nun karaciğer ve iki böbreğini aldı. Organlar, uygun hastalara nakledilmek üzere Erzurum’a gönderildi. Kulaklı, organların üç hastanın hayatına şifa olacağını ifade etti.

Kulaklı, Giresun’da organ bağışlarının arttığını belirterek, “Giresun bu konuda kötü durumda değil ancak çok iyi durumda da değil. Standartların altında olduğumuz söylenebilir ancak bu konuda yoğun bir çalışma ve emek var. Son zamanlarda organ bağışı sayılarında bir artış gözlemliyoruz” şeklinde konuştu.

Kulaklı, organlarını bağışlayan kişiye Allah’tan rahmet dileyerek ailesine de başsağlığı diledi.

Beyin Ölümü Beyin Ölümü giresun Erzurum Böbrek Hastane Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP