DOLAR 34,2081 0.05%
EURO 37,2834 0.18%
ALTIN 2.951,120,84
BITCOIN 23010231.172%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

18:30

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gençlik ve Spor Bakanı, Öğrenci Topluluklarına 120 Milyon TL Bütçe Ayıracak
5 okunma

Gençlik ve Spor Bakanı, Öğrenci Topluluklarına 120 Milyon TL Bütçe Ayıracak

ABONE OL
Ekim 16, 2024 09:58
Gençlik ve Spor Bakanı, Öğrenci Topluluklarına 120 Milyon TL Bütçe Ayıracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde düzenlenen Genç Ofis Açılış Töreni’nde konuşma yaptı. Bak, üniversite öğrenci topluluklarının daha büyük hedeflere ulaşması için destek sağlayacaklarını vurguladı ve bu amaçla eğitim yılı boyunca yaklaşık 120 milyon TL’lik bir bütçe ayırdıklarını açıkladı.

Üniversite Öğrenci Topluluğu İş Birliği ve Destek Programı (UNİDES) kapsamında düzenlenen törende Bakan Bak, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi. Bakan Yardımcısı Enes Eminoğlu ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Erhan Özden de Bak’a eşlik etti. Bak, konuşmasında gençlerle birlikte birçok proje gerçekleştirdiklerini ve onların projelerine destek vermeyi önemli bulduğunu ifade etti.

‘GENÇ OFİSLERİMİZİN PAYDAŞ OLARAK KULLANILMASINI İSTİYORUZ’

Bakan Bak, UNİDES projesi kapsamında bakanlık tarafından sağlanan maddi desteğin artacağını belirtti. Bakanlık, gençlerin projelerine kaynak sağlamayı ve onların projelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Bak, üniversite öğrenci topluluklarının daha büyük hedeflere ulaşması için kampüslerde ve Türkiye genelinde bu projelerin hayata geçirilmesi için çalışacaklarını söyledi. Bu amaçla eğitim yılı boyunca toplamda yaklaşık 120 milyon TL’lik bir bütçe ayrıldığını açıkladı.

Bakan Bak, Genç Ofislerin projelerin uygulanmasında paydaş olarak kullanılmasını istediklerini ve öğrencilerin projelerini talep etmelerini beklediklerini belirtti. Bu projelerin toplumun her kesimine dokunmasını ve sürdürülebilir olmasını hedeflediklerini ve üniversitedeki gençlerin sosyal hayata ilişkin konulara değinmelerini ve bu konularda projeler üretmelerini istediklerini vurguladı.

Bakan Bak, törenin ardından öğrencilerle sohbet etti ve üniversite binasındaki ‘Genç Ofis’in açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Gençlik Ankara Eğitim Güncel Müzik Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.