DOLAR 34,2639 0.06%
EURO 37,5931 -0.11%
ALTIN 2.925,330,14
BITCOIN 21604232.02191%
İstanbul
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:09

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka Eğitimi, Gençler İçin Önemli Bir Platform Olacak
5 okunma

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka Eğitimi, Gençler İçin Önemli Bir Platform Olacak

ABONE OL
Ekim 7, 2024 07:49
Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka Eğitimi, Gençler İçin Önemli Bir Platform Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yapay zekanın günümüzün hızla gelişen bir gerçekliği olduğunu vurgulayarak, “Yapay zeka alanında, ülkemizin 860 yurduna bağlı yaklaşık 970 bin öğrencimizin, teknolojiye ilgi duyanların ulaşabilecekleri bir platform olacak” şeklinde konuştu.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinde, gençlerin yapay zeka eğitimlerine yönelik iş birliği protokolü imzalayan Bakan Bak, imza töreninin ardından yaptığı konuşmada bu protokolün gençler için büyük önem taşıdığını dile getirdi. “Yapay zeka, günümüzün büyüyen bir gerçeği. Cumhurbaşkanlığı Dönüşüm Ofisi ve Dijital Dönüşüm Ofisi ile E-Devlet kapısı aracılığıyla 8 binden fazla hizmet vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Ancak bu hizmeti destekleyecek üretimi sağlamak da gerekiyor. Gençlerimizin bu sürecin içinde olması şart. Bu nedenle, gençlerimizin yapay zeka eğitimlerinde Dijital Dönüşüm Ofisiyle iş birliği yapmak istiyoruz. Gençlik merkezlerimizdeki atölye ve teknolojik sınıflarda gençlerimiz birçok şey öğreniyor, ancak bu yeterli değil. Gençlerimizin dijital süreci ve dijital hayatı özümsemesi gerekiyor. Yeni nesil bunu hızlıca yapacak. Artık her şeyi bir telefonun içinde yaptığımız bir dünyada yaşıyoruz ve bu nedenle bunu önemsiyoruz. Biz de Bakanlığımız çatısı altında yapay zekayı aktif bir şekilde kullanmak istiyoruz” dedi.

Bakan Bak sözlerine şöyle devam etti: “Burada pek çok eğitim veriyoruz ve bu eğitimlerin içinde de yapay zekanın aktif bir şekilde kullanılmasını istiyoruz. Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Yusuf Bey’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bakanlığımız adına da bu süreci takip eden Bakan Yardımcımız Doktor Sefa Koçoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyoruz. Gençlik merkezlerimizde, gençlik kamplarımızda ve yurtlarımızda bu eğitimler verilecek. Gerçekten 860 tane yurdumuz ve yaklaşık 970 bin öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizden, teknolojiye ilgi duyanların, teknolojiyi kullanmak isteyenlerin burası varabilecekleri bir platform olacak. Herkese teşekkür ediyorum.”

Dijitalin yüzyılının Türkiye Yüzyılı olacağını vurgulayan Bakan Bak, “Dijital alanda yazılımcılar, güçlü teknoloji ve milli teknoloji görüyoruz, hepimiz burada şahidiz. Gençlerimizin ilgisi çok yüksek. Savunma sanayiinden ulaştırmaya, internete, uzay sanayisi başta olmak üzere pek çok alanda inanılmaz bir gelişme var Türkiye’de. Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim önümüzü açıyor, gençlerin elini açıyor, gençlerin teknolojisiyle buluşması için her türlü desteği veriyor. Yine buradaki katılım gösteren 130’a yakın kuruma, bakanlıklarımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşekkür ediyoruz. Güçlü bir Türkiye istiyoruz. Bölgesinde güçlü bir Türkiye istiyoruz. Teknolojisiyle, dijital yaşamıyla, dijital dönüşümüyle, yapay zekasıyla, insan makinenin konuştuğu güçlü bir Türkiye istiyoruz. Savunma sanayisi gelişen, güçlü bir Türkiye. İşte bunun için de gençlerimizin çok iyi teknolojik eğitime ihtiyaç var. İnşallah bu başarılı bir protokol oluyor. Başarılarının sonuçlarını hep beraber görürüz” şeklinde konuşmasını tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Yapay Zeka Teknoloji Türkiye Gençlik Eğitim Yerel Adana Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP