DOLAR 34,2654 0.03%
EURO 37,4210 0.06%
ALTIN 2.924,150,24
BITCOIN 22514651.18633%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

15:59

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması II Paneli Düzenlendi
4 okunma

Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması II Paneli Düzenlendi

ABONE OL
Ekim 15, 2024 07:57
Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması II Paneli Düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, “Gençlerle Sivil Anayasa Buluşması II” programı kapsamında “Türkiye’nin Yeni ve Sivil Bir Anayasa Arayışı” konulu bir panel düzenledi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde gerçekleştirilen panele, Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Özhan, Kamu Denetçisi Fatma Benli ve Ankara Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ergin Ergül konuşmacı olarak katıldı.

Gençlerin aktif olarak yer aldığı panelde, Özhan yeni anayasa sürecinde katılımcılığın önemini vurguladı. Dijital teknolojilerin ve yapay zekanın fikir ve görüşlerin toplanmasında kullanılabileceğini belirtti.

Yeni anayasa tartışmalarının büyük önem taşıdığını ve sürecin katılımcı bir şekilde başlaması ve tamamlanması gerektiğini ifade eden Özhan, yeni anayasanın toplumsal tartışmasının sağlıklı yürütülmesi, metnin oluşturulması ve iletişim noktasında medyanın önemli rolü olduğuna dikkat çekti.

Benli, yasaların ve anayasaların zamanla değiştiğini ve mevcut duruma uyum sağlaması gerektiğini vurguladı. Yeni bir anayasa sürecinde herkesin katılımının önemli olduğuna dikkat çeken Benli, özellikle gençlerin katkısının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

Prof. Dr. Ergül, anayasanın herkese hitap edebilmesi için kapsayıcı olması gerektiğini belirtti. Akademik dünyanın, dünya örneklerini inceleyerek sürece katkıda bulunabileceğini ifade eden Ergül, çalıştaylar düzenlenebileceğini, konunun medyada tartışılabileceğini, dijital platformlarda gençlerin beklenti ve görüşlerinin alınabileceğini ve yapay zeka teknolojisi ile bunların analiz edilebileceğini söyledi.

“Türkiye, maalesef darbelerle terbiye edilmeye çalışılan bir ülke konumunda” diyen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, “Sivil Siyaset ve 15 Temmuz: Milli İradenin Dönüm Noktası” başlıklı oturumda, Türkiye’nin geçen yüzyılda önemli olaylara tanıklık ettiğini ve çevresindeki zorluklara rağmen huzur adası olduğunu belirtti.

15 Temmuz darbe girişiminde halkın demokrasiye sahip çıkmasının önemini vurgulayan Ünüvar, Türkiye’nin darbelere karşı direnen ve ülkeyi ileriye taşıyacak bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Sivil Toplum Yapay Zeka Politika Türkiye Gençlik Ankara Eğitim Güncel Hukuk Medya Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP