DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21592590.45032%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Genç Sanatçılar ‘Şimdi Beyoğlu’ Sergisiyle Sanatseverleri Ağırlıyor
15 okunma

Genç Sanatçılar ‘Şimdi Beyoğlu’ Sergisiyle Sanatseverleri Ağırlıyor

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 07:48
Genç Sanatçılar ‘Şimdi Beyoğlu’ Sergisiyle Sanatseverleri Ağırlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beyoğlu’nun sanat ve kültürle iç içe geçmiş tarihine odaklanan “Şimdi Beyoğlu” sergisi, 10 genç sanatçının farklı malzeme teknikleriyle oluşturduğu 35 eseri sanatseverlerle buluşturdu. Seramikten yağlı boyaya, dönüştürülmüş atıklardan fotoğrafa uzanan geniş bir yelpazede sergilenen eserler, 30 Eylül’e kadar sanatseverleri İstiklal Sanat Galerisi’nde ağırlayacak.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen serginin küratörlüğünü Aslı Bora üstlendi. Açılışa, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, küratör Bora, sanatçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güney, açılış konuşmasında Beyoğlu’nun yüzyıllar boyunca sanat ve kültürün merkezi olarak birçok insanın hayat mücadelesine ve hikayesine tanıklık ettiğini vurguladı. Beyoğlu’nun kalplerde güvenli bir yuva hissi yarattığını, farklı kültürlerden insanları bir araya getirdiğini ve ülke genelinde sanatın ve kültürün yayılmasında önemli rol oynadığını belirtti.

“Şimdi Beyoğlu” sergisinin, Beyoğlu’nun tarihi birikiminin geleceğe taşınması ve genç sanatçıların bu tarihsel mirasa katkı sağlaması açısından önemli olduğunu ifade eden Güney, Beyoğlu Belediyesi olarak sanat ve kültürün merkezi olmaya devam etme kararlılığını dile getirdi.

Küratör Aslı Bora, Beyoğlu’nun geçmişten günümüze kadar sanatçılar için bir ilham kaynağı olduğunu ve bu serginin ilçenin mekansal önemini vurgulamak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Serginin hazırlanmasında 10 genç sanatçının Beyoğlu’nun tarihini ve kültürünü mekan odaklı bir perspektiften ele aldığını ve eserleriyle Beyoğlu’nun hafızasına iz bıraktığını vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Beyoğlu Eylül Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP