DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2141167-0.49246%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Genç Müzisyen Gökyüzünde Kemençe Çaldı
2 okunma

Genç Müzisyen Gökyüzünde Kemençe Çaldı

ABONE OL
Eylül 22, 2024 11:47
Genç Müzisyen Gökyüzünde Kemençe Çaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde, sıradan bir yamaç paraşütü uçuşu, genç müzisyen Gökdeniz İncehasan’ın kemençesiyle unutulmaz bir gösteriye dönüştü. 19 yaşındaki İncehasan, Uçmakdere’nin yükseklerinde havada süzülürken, Karadeniz türküleri eşliğinde kemençesini çalarak izleyenlere büyülü bir deneyim yaşattı.

Arkadaşlarıyla birlikte Tekirdağ’ın popüler yamaç paraşütü merkezlerinden biri olan Uçmakdere Mahallesi’ne gezmeye gelen Gökdeniz, Ganos Dağı’nın eteklerindeki yamaç paraşütü meraklılarını görünce, o anı özel bir deneyime dönüştürmeye karar verdi. Zihninde gökyüzünde kemençe çalma fikri belirdi ve bu fikri hayata geçirmeye hazırlandı.

Uçuş için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Gökdeniz, profesyonel yamaç paraşütü pilotu Okay Güzel ile birlikte 600 metre yükseklikten tandem (ikili) uçuşa hazırlandı. Havada, özgürlüğün tadını doyasıya çıkaran Gökdeniz, kemençesinin melodileriyle bu özgürlüğü daha da anlamlı hale getirdi. Yükseklerde yankılanan Karadeniz türküleri eşliğinde 15 dakikayı aşkın bir süre boyunca gökyüzünde süzülen genç müzisyen, izleyenleri büyüledi.

Yamaç paraşütüyle kemençe çalmanın heyecanını anlatan Gökdeniz, “Bu deneyim benim için inanılmazdı. Uçmanın özgürlüğünü hissetmenin yanı sıra, Karadeniz’in ruhunu gökyüzüne taşıdım. Kemençemi yanımda getirdiğim için çok mutluyum. Gerçekten unutulmaz bir anı yaşadım” dedi.

İncehasan, başarılı uçuşunun ardından güvenli bir şekilde yere iniş yaptı ve bu unutulmaz deneyimi arkadaşlarıyla kutladı. O anlara tanıklık edenler, hem uçuşu hem de melodileri hayranlıkla izledi. – TEKİRDAĞ

Kültür Sanat Karadeniz Şarköy Kültür Sanat Müzik Yerel Yaşam Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.