DOLAR 33,9991 -0.2%
EURO 38,0851 0.38%
ALTIN 2.828,310,92
BITCOIN 21491585.38625%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Genç, bahçıvan babasının işini kolaylaştırmak için dron geliştirdi
13 okunma

Genç, bahçıvan babasının işini kolaylaştırmak için dron geliştirdi

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 10:56
Genç, bahçıvan babasının işini kolaylaştırmak için dron geliştirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çubuk’ta yaşayan genç bir girişimci, babasının tarım işlerini kolaylaştırmak için ilaçlama yapan bir dron geliştirdi. Yasin Buğra Akkaya, lise yıllarında insansız hava araçlarına olan ilgisiyle TEKNOFEST’te sergilediği iki drone tasarladı. Babasının ilaçlama çalışmalarında yaşadığı zorlukları gözlemleyen Akkaya, ona yardımcı olmak için bu projesine girişti.

Farklı kaynaklardan temin ettiği parçaları bir araya getiren Akkaya, yaklaşık üç ayda kendi tasarımlı zirai ilaçlama dronunu tamamladı. Babasının ilham kaynağı olduğunu belirten Akkaya, bu yıl üniversite sınavında elektrik-elektronik mühendisliği bölümünü kazandı.

Akkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada dron teknolojisine olan ilgisinin bir haberle başladığını belirtti. “Babam için bir şeyler yaptığım için mutluyum. Türkiye’de birkaç örneği olan ve onlardan esinlenerek 5 litre ilaçlama kapasitesi olan, 3 uçuş moduna sahip bir dron geliştirdim. Bu projeyi ticarileştirmeyi hedefliyorum. Üniversitede alacağım eğitimle kendi çip ve yazılımımı üretmek istiyorum. Gövde ve depo tasarımı tamamen bana ait. Motor ve pil gibi elektronik parçaları dışarıdan temin ediyoruz. Bu ilaç püskürtme sistemi 60 santimetre yükseklikten 2 metreye kadar ilaçlama yapabiliyor. Dron saatte ortalama 20-25 dönüm ilaçlama kapasitesine sahip.” dedi.

Hasan Akkaya, oğluyla gurur duyduğunu dile getirerek, “Oğlum, sırtımda sürekli ilaç pompası gördüğü için işimi kolaylaştırmak için bir çalışma yaptı. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu yıl ilk defa başladığımız ilaçlama işimi kolaylaştırdı. Bundan sonra da savunma sanayisine yöneleceğini söyledi. Sırtımızdan yükü aldı, işlerimizi kolaylaştırdı.” şeklinde konuştu.

İnsansız Hava Aracı Teknofest ankara Çubuk Baba Tarım Teknoloji Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.