DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 2243805-0.54802%
İstanbul
23°

AÇIK

18:59

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gediz Nehri’nde Toplu Balık Ölümleri Endişe Yarattı
5 okunma

Gediz Nehri’nde Toplu Balık Ölümleri Endişe Yarattı

ABONE OL
Eylül 28, 2024 09:44
Gediz Nehri’nde Toplu Balık Ölümleri Endişe Yarattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Gediz Nehri’nde gerçekleşen toplu balık ölümleri bölgede büyük bir endişe yaratmış durumda. Nehirde incelemelerde bulunan CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaşananları “Göz bebeğimiz Gediz bitmiş durumda” sözleriyle ifade etti.

Murat ve Şaphane dağlarından doğup Ege Denizi’ne dökülen, 401 kilometre uzunluğundaki Gediz Nehri’nin Turgutlu bölümünde sayısız ölü balık gözlemlendi. Başevirgen, nehrin rengi ve kokusunun durumunu, “Gediz boyu simsiyah. Her yerde bütün canlılar ölmüş vaziyette. Eskiden Gediz’de hem tarlalar sulanıyordu hem de vatandaşlar suya girebiliyordu. Şimdi böyle bir şey söz konusu değil, kokudan dahi durulmuyor” şeklinde anlattı.

Gediz Nehri’ne dökülen atıkların İzmir Körfezi’ne kadar ulaştığına dikkat çeken Başevirgen, “Rengi siyaha dönen nehir balık ölümlerinin yanı sıra kaplumbağa gibi diğer canlıları da öldürüyor. Hatta ölü balıklarla beslenen kuşlar dahi etkileniyor. Kirlilik Gediz ile bağlantılı her bölgeyi etkiliyor. Bu sadece Gediz’in sorunu değil. Burada yetişen sebze, meyve Türkiye’nin her yerine gidiyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bekir Başevirgen Milletvekili Gediz Nehri Turgutlu Politika Ekonomi Güncel Manisa Sağlık Tarım Çevre Yaşam Gediz

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.