DOLAR 34,2949 0.17%
EURO 37,1893 0.06%
ALTIN 2.995,94-0,52
BITCOIN 23174471.33402%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

12:53

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Gazze'nin güneyine saldırı: 150'den fazla ölü | Dış Haberler
8 okunma

Gazze'nin güneyine saldırı: 150'den fazla ölü | Dış Haberler

Gazze'deki Sivil Savunma Müdürlüğü: İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesine düzenlediği saldırılarda 150’den fazla kişi öldü ve yaralandı

ABONE OL
Ekim 25, 2024 07:45
Gazze'nin güneyine saldırı: 150'den fazla ölü | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’deki Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesinde gerçekleştirmiş olduğu saldırıları “korkunç bir katliam” olarak nitelendirdi.

Açıklamada, İsrail’in bombardımanlarının 150’den fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olduğu ve saldırı altında kalanların kurtarılmasının engellendiği belirtildi.

Saldırıda En-Neccar, Ebu el-Avf, Selman, Hicazi, Ebu el-Kumsan, Akl ebu Raşid, Ebu et-Tarabiş, Zakul ve Şalan ailelerine ait evlerin hedef alındığı ve İsrail’in bölgedeki yerleşim alanlarının tamamını bombaladığı kaydedildi. Filistinliler yaralıları taşımak için yardım çağrılarında bulunuyor.

Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde sivil savunma ve sağlık hizmetlerinin çalışmalarını engellemesi nedeniyle ölü ve yaralıların naklinde büyük zorluklar yaşandığını vurguladı.

İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Filistinlileri göçe zorlama planı

İsrail ordusu, Gazze’nin kuzeyine 5 Ekim’de yoğun hava saldırıları düzenledikten sonra 6 Ekim’de kara saldırısı başlattı. Cibaliya Mülteci Kampı, saldırıların hedef aldığı bölgeler arasında yer alıyor.

Bu saldırılar, daha önce İsrail basınında “generallerin planı” olarak bildirilen ve İsrailliler için yeni yerleşim yerleri açmak amacıyla Filistinlileri Gazze’nin kuzeyinden tahliye etme planının bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, 7 Ekim’de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun, Cibaliya ve Beyt Lahiya’daki Filistinlilere uyarıda bulunmuş ve boşaltılması gereken bölgelerin haritasını paylaşmıştı.

Adraee, Filistinlileri Gazze’nin güneyindeki Mevasi bölgesine gitmeye çağırdı. Paylaştığı haritanın, İsrail ordusunda eski Operasyonlar Bölümü Başkanı General Giora Eiland’ın girişimiyle hazırlanıp hükümete sunulan Filistinlilerin zorla göç ettirilmesine ilişkin “generallerin planına” benzerliği dikkat çekti.

“Generaller Planı”, Filistinlileri Gazze Şeridi’nin kuzeyinden tehcir etmeyi, bölgeyi kuşatmayı ve gıda, yakıt ve temiz su girişini engellemeyi hedefliyor.

Gazze'nin kuzeyindeki hastaneyi hedef aldı

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi’nin çocuk yoğun bakım ünitesine saldırı düzenlediği ve hastaneyi kuşatma altına aldığı bildiriliyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, İsrail ordusunun hastanenin çocuk yoğun bakım ünitesinin bulunduğu üst katlara ateş açtığını söyledi.

Burş, İsrail ordusunun hastaneyi abluka altına aldığını ve çevredeki evleri yoğun bombardımana tabi tuttuğunu belirtti.

Hastane içinde 160’tan fazla hasta ve yaralının yakıt ve tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle ölümle karşı karşıya olduğu kaydedildi. Burş, hasta ve yaralıların saldırılar nedeniyle büyük korku ve panik içinde olduğunu ifade etti.

Kemal Advan Hastanesi Müdürü Husam Ebu Safiyye, Al Jazeera televizyonuna verdiği röportajda İsrail ordusunun saldırıları nedeniyle yoğun bakım ünitesinde büyük hasar oluştuğunu belirtti.

Ebu Safiyye, İsrail’in hastaların tahliye edilmesine ya da hastaneye tıbbi malzeme girmesine izin vermediğini ve 15 hastanın ameliyat edilmesi gerektiğini ancak tıbbi imkanlar elvermediği ve cerrahların çoğu da alıkonduğu için hiçbir şey yapamadıklarını dile getirdi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.