DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Gazze’de saldırıda eşi ve kız kardeşini kaybeden anne Ankara’da doğum yaptı
4 okunma

Gazze’de saldırıda eşi ve kız kardeşini kaybeden anne Ankara’da doğum yaptı

ABONE OL
Eylül 17, 2024 10:56
Gazze’de saldırıda eşi ve kız kardeşini kaybeden anne Ankara’da doğum yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze’de yaşayan Filistinli Vaad Elbenna, 23 yaşında iki çocuk annesiydi. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında eşi ve kız kardeşini kaybeden Vaad Elbenna, yaralı kızı Suha T. ile birlikte Türkiye’ye geldi. Ailesiyle birlikte yaşadıkları ev, İsrail saldırılarının hedef alınması üzerine terk edildi. Güvenli bölgeye doğru kaçarken, Vaad’ın eşi Muhammet T., İsrail’in attığı bir bomba sonucunda hayatını kaybetti. 4 yaşındaki kızı Suha da yaralandı.

Türkiye, Gazze’deki yaralı ve hastalara yardım amacıyla Vaad Elbenna ve kızını 11 Ocak’ta Mısır’dan Türkiye’ye getirdi. Anne ve kız, Ankara’ya yerleşti. Vaad, 3 yaşındaki oğlunu Gazze’deki akrabalarının yanında bıraktı. Türkiye’ye geldikten bir süre sonra Vaad, hamile olduğunu fark etti. Mayıs ayında, Vaad Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Yeni doğan oğluna Adem adını verdi.

Vaad, Gazze’deki saldırılar sırasında evden çıkarıldıklarını ve bir okula sığındıklarını anlattı. “Eşim ve kızım okuldan çıkıp yolda yürürken üzerlerine bomba atıldı. Eşim hayatını kaybetti. 4 yaşındaki kızım Suha yaralandı. Bomba atıldığı zaman ne eşimin ne de kızımın yanına gidemedim. Okulda olanlar yardım etti. Kızımın tedavisi için Türkiye’ye geldikten 4 ay sonra, kız kardeşim ve eniştemin de hayatını kaybettiğini öğrendim. Kızımın sağlık durumundan dolayı panikle Türkiye’ye geldim. 3 yaşındaki oğlum Gazze’de kaldı. Türkiye’ye geldikten sonra hamile olduğumu öğrendim. Bir erkek çocuğum oldu. O da Türk vatandaşı oldu. Adını Adem koydum. Geldiğimiz günden bu zamana kadar her türlü ihtiyacımız karşılandı. Yine de bir gün vatanıma dönmek istiyorum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP