DOLAR 34,1193 0.29%
EURO 38,0484 -0.05%
ALTIN 2.868,931,42
BITCOIN 2142544-0.15669%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Gazze’de Poliovirüs Varyantı Tespit Edildi
6 okunma

Gazze’de Poliovirüs Varyantı Tespit Edildi

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 07:45
Gazze’de Poliovirüs Varyantı Tespit Edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son iki hafta içinde Gazze’deki atık su örneklerinde poliovirüs tip 2’nin bir varyantını tespit ettiğini açıkladı. DSÖ Bölgesel Direktörü Dr. Hanan Balkhy, özellikle çocukların bu virüse karşı yüksek risk altında olduğunu vurguladı.

DSÖ yetkilileri, bir sanal basın toplantısında, Gazze’deki mevcut çatışmaların sağlık koşullarını olumsuz etkilediğini ve salgın hastalıkların ortaya çıkması ve yayılması için risk oluşturduğunu belirtti.

Dr. Balkhy, atık su örneklerinde tespit edilen poliovirüsünün henüz Gazze’de vaka olarak görülmese de çocukları tehdit ettiğini vurguladı. Ayrıca, salgın hastalıkların yayılımının sınırları aşabileceği uyarısında bulundu.

Aşı kampanyalarının başarılı olması için çatışmaların sona ermesi ve ateşkese ihtiyaç duyuluyor.

DSÖ yetkilileri, Gazze Sağlık Bakanlığı ve UNICEF ile birlikte, polio aşı kampanyaları da dahil olmak üzere çeşitli önlemler üzerinde çalışıyorlar ve bu kampanyaların yakında başlayacağını belirttiler. Ancak, aşı kampanyalarının etkin bir şekilde uygulanabilmesi için geçici bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu vurguluyorlar.

DSÖ yetkilileri, Gazze’ye aşıların ulaştırılmasında mevcut gerilimler, lojistik zorluklar ve uçuş iptalleri gibi sorunlar nedeniyle zorluklarla karşılaşabileceklerini ifade ettiler.

DSÖ Polio ile Mücadele Direktörü Dr. Hamad Jamari, “Aşılar Gazze’ye ulaştığında, yalnızca ateşkes ve barış değil, çocukların aşılanabilmesi için hareket özgürlüğüne de ihtiyacımız var” dedi.

DSÖ’nün işgal altındaki Filistin bölgesi temsilcisi Dr. Rik Peeperkorn, “Böyle kampanyaları yürütmek için ateşkesi tercih edersiniz, mümkün değilse, en azından ‘sakin günler’ olması gerekir” diye ekledi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Dünya Sağlık Örgütü Çocuk Gazze Aşı Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP