DOLAR 34,1159 0.28%
EURO 38,1597 0.25%
ALTIN 2.868,681,41
BITCOIN 21567250.40791%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Gazze’de Hepatit A salgını: Haftada bin kişide vakalar tespit edildi
11 okunma

Gazze’de Hepatit A salgını: Haftada bin kişide vakalar tespit edildi

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:05
Gazze’de Hepatit A salgını: Haftada bin kişide vakalar tespit edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Şeridi’nde temiz suya ve hijyene erişimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle haftada bin kişiye yakın hepatit vakası tespit ediliyor. Birleşmiş Milletler’in Filistin Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, savaşın başlamasından bu yana 40 binin üzerinde hepatit vakası görüldüğü belirtildi.

UNRWA’nın açıklamasına göre, insanların kitlesel olarak yerinden edilmesi, kalabalık barınaklar ve temel hijyen malzemelerinin eksikliği Gazze’de Hepatit A salgınının yayılmasına neden oluyor. 10 aydır süren çatışma, insani yardım ulaşımındaki engeller ve yeterli sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan zorluklar, özellikle kalabalık barınaklarda bulunan çocuklar arasında Hepatit A’nın yayılmasına zemin hazırlıyor.

HAFTADA YÜZLERCE VAKA

UNRWA sağlık programı verilerine göre, Gazze Şeridi’nde haftada 800 ila 1000 arasında hepatit vakası tespit ediliyor. UNRWA, Hepatit A’nın özel bir tedavisinin olmadığını belirterek, İsrail güçlerinin Refah’ta başlattığı askeri operasyondan bu yana temel ihtiyaç malzemelerinin tedarik edilmesinin zorlaştığını ve bu durumun Hepatit A salgınının yayılmasına katkı sağladığını ifade ediyor.

“KORKUNÇ KOŞULLAR”

UNRWA Sağlık Programı Şefi Dr. Ghada Al-Jadba, savaş nedeniyle Gazze’de yayılan Hepatit A salgını hakkında yaptığı açıklamada, yerinden edilen ailelerin kalabalık ve yetersiz koşullarda yaşadıklarını vurguladı. Al-Jadba, temiz suya, hijyen malzemelerine ve uygun atık yönetimine erişimde yaşanan eksiklikleri, salgının yayılmasında etkili faktörler olarak gösterdi. Bu kriz, UNRWA sağlık programının hastalara gereken desteği sağlamasını zorlaştırıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Birleşmiş Milletler Hepatit A Filistin Hepatit Gazze Uluslararası İnsan Hakları Sağlık Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP