DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151498-0.62654%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Gazze’de çocuk felci vakası: 10 aylık bebek felç geçirdi
14 okunma

Gazze’de çocuk felci vakası: 10 aylık bebek felç geçirdi

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 09:44
Gazze’de çocuk felci vakası: 10 aylık bebek felç geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Üzücü bir haber olarak, Gazze’de 10 aylık bir bebeğin çocuk felci virüsüne yakalandığı ve kısmen felç geçirdiği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bu vakanın 25 yıldır Gazze’de ilk çocuk felci vakası olduğunu açıkladı. Bebek, tip 2 çocuk felci virüsü nedeniyle sol alt bacağında felç geçirmiş ve şu an durumu stabil. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze ve çevresindeki bölgede çocuk felci riskinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, bu hastalığın yayılımını önlemek için Filistin Sağlık Bakanlığı, DSÖ ve UNICEF’in birlikte çalışarak aşılama kampanyaları başlattığını duyurdu.

BM’nin Filistin Ajansı UNRWA, Gazze’deki bu vakayı “25 yıl sonra ilk çocuk felci vakası” olarak nitelendirdi. UNRWA, Gazze Şeridi’nde en büyük birinci basamak sağlık hizmeti sağlayıcısı olarak, bu durumun ciddiyetini vurgulayarak, çocukları aşılamak için birinci basamak sağlık merkezleri ve mobil klinikler aracılığıyla hazır olduklarını belirtti. BM, bu salgının yayılmasını önlemek için 10 yaş altı 640 binden fazla çocuğa yönelik bir aşılama kampanyası başlattı. BM Genel Sekreteri António Guterres, “Gazze’de yüz binlerce çocuk risk altında” diyerek durumun aciliyetine dikkat çekti. Guterres, aşılama sürecinin başarılı olabilmesi için aşı ve gerekli ekipmanların Gazze’ye ulaştırılmasının ve çocuk felci uzmanlarının bölgeye girişinin kolaylaştırılmasının önemini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Dünya Sağlık Örgütü Birleşmiş Milletler Sağlık Bakanlığı Filistin Bebek Çocuk Gazze Dünya Aşı Sağlık Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP