DOLAR 34,1049 0.25%
EURO 38,1214 0.14%
ALTIN 2.875,911,66
BITCOIN 2139740-1.18124%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Gazze’de çocuk felci aşılama çalışmaları için çatışmalara ara verilecek
13 okunma

Gazze’de çocuk felci aşılama çalışmaları için çatışmalara ara verilecek

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:44
Gazze’de çocuk felci aşılama çalışmaları için çatışmalara ara verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze’de yürütülecek olan çocuk felci aşılama kampanyası için 1 Eylül’den itibaren bölgede çatışmalara insani bir ara verilmesi çağrısında bulundu.

DSÖ Filistin Bölge Temsilcisi Rik Peeperkorn, New York’ta düzenlenen basın toplantısında, İsrail’in Gazze’de üç günlük periyotlarla insani ara vereceğini açıkladı. Aşılama çalışmaları Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra UNICEF ve UNWRA tarafından desteklenecek. Bu kapsamda, 10 yaşın altındaki yaklaşık 640 bin çocuğa iki doz çocuk felci aşısı uygulanacak.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, kampanyanın başlaması için gereken desteğin sağlandığına dair memnuniyetini dile getirirken, “Gazze’de çocuk felci aşılama kampanyası 1 Eylül’de başlayacak. Belirli bölgelerde çatışmalara ara verilmesi ve kampanyanın uygulanması için tahliye emirlerinin askıya alınması taahhüt edildiği için memnunuz. Ancak tek kalıcı çözüm barıştır. Gazze’deki tüm çocukları gerçekten korumak için ateşkes şarttır” dedi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarının neden olduğu altyapı tahribatı sonucunda oluşan çadır kamplarında ve nüfus yoğun bölgelerindeki atık su birikintilerinde 25 yıl sonra ilk kez çocuk felcine neden olan ‘poliovirüs’ün tespit edildiğini duyurdu. BM ve ortakları, 640 binin üzerinde 10 yaş altı çocuğun aşılanacağını belirtti. BM Genel Sekreteri António Guterres, “Gazze’de yüz binlerce çocuk tehlike altında” uyarısında bulunarak, aşı ve ekipmanların ulaşımının kolaylaştırılması ve çocuk felci uzmanlarının Gazze’ye girişinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Sağlık Örgütü Sağlık Bakanlığı Filistin Dünya Çocuk Gazze Aşı Sağlık Dünya Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP