DOLAR 33,9942 -0.21%
EURO 38,0583 0.34%
ALTIN 2.827,170,88
BITCOIN 21520824.73106%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Gazze'de cansız bedeni bulunan esirlerden Donino, İsrail'i "ölümcül saldırıları" konusunda uyarmış | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Gazze'de cansız bedeni bulunan esirlerden Donino, İsrail'i "ölümcül saldırıları" konusunda uyarmış | Dış Haberler
15 okunma

Gazze'de cansız bedeni bulunan esirlerden Donino, İsrail'i "ölümcül saldırıları" konusunda uyarmış | Dış Haberler

İsrail ordusu tarafından Gazze'de cesetleri bulunan 6 esirden biri olan Ori Danino'nun, daha önce kaydı yapılan video görüntüsünde, İsrail ordusunun yoğun bombardımanının "onları öldüreceği" uyarısında bulunduğu ortaya çıktı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:47
Gazze'de cansız bedeni bulunan esirlerden Donino, İsrail'i "ölümcül saldırıları" konusunda uyarmış | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de Gazze Şeridi’nde düzenlenen Nova Müzik Festivali’nden esir alınan 25 yaşındaki Danino’nun görüntülerini yayınladı. Görüntülerde Danino, esirliğin zor şartlarında olduğunu ve “yiyecek yok, su yok, elektrik yok” dediği söyledi. Danino, İsrail’in saldırılarının yoğunluğuna dikkat çekerek “İsrail tarafından bombardıman ve ateş durmuyor” ifadelerini kullandı.

Danino, İsrail hükümetini eleştirerek “başarısız rehine kurtarma operasyonlarıyla esirleri birer birer öldürmeye çalıştığını” ve “7 Ekim’de İsraillileri koruma konusunda başarısız olduğunu” söyledi. Esirlerin İsrail bombardımanı altında olduklarını belirten Danino, “Bizleri buradan canlı çıkarın çünkü (İsrail bombardımanı sebebiyle) hiç kimse hayatta kalamayacak” diyerek bir esir takası anlaşması çağrısında bulundu.

Danino, vatandaşlara seslenerek “İsrailliler, esir takası anlaşmasını yerine getirerek bizleri canlı olarak evimize geri getirmek için her şeyi yapmalılar. Bizleri ihmal etmeyin. Eve dönmekten başka bir şey istemiyoruz” dedi.

İsrail ordusu, 1 Eylül’de Gazze Şeridi’nin Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıkladı. Hamas ise 6 İsrailli esirin “Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden İsrail bombardımanında” öldüğünü belirtti.

Gazze’de tutulan İsrailli esirlerin ailelerinin oluşturduğu platform, 6 İsrailli esirin ölümünden Başbakan Binyamin Netanyahu’yu sorumlu tutarak “Gazze-Mısır sınır hattındaki Philadelphi Koridoru’nda işgali sürdürmekte ısrar eden ve esir takası anlaşmalarını baltalayan” Netanyahu’yu suçladı.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP