DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Gazze'de ateşkes müzakereleri: İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanlarından destek geldi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Gazze'de ateşkes müzakereleri: İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanlarından destek geldi | Dış Haberler
30 okunma

Gazze'de ateşkes müzakereleri: İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanlarından destek geldi | Dış Haberler

İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanları, Gazze'de ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması konusunda ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğunda düzenlenen çabalara ortak bir açıklama yaparak destek verdiklerini bildirdi

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 10:46
Gazze'de ateşkes müzakereleri: İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya dışişleri bakanlarından destek geldi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya Dışişleri Bakanları, ABD, Mısır ve Katar’ın ateşkes ve esir takası için yürüttüğü arabuluculuk çabalarını desteklediklerini açıkladılar. Ortak açıklamada, “Biz, İngiltere, Fransa, Almanya ve İtalya Dışişleri Bakanları olarak, ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması konusunda anlaşmaya varılması amacıyla ABD, Mısır ve Katar tarafından sürdürülen arabuluculuk çabalarını güçlü bir şekilde destekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, bugüne kadar yapılan yapıcı adımlara övgüyle bahsedildi ve teknik çalışmaların devam ettiğini ve üst düzey yetkililerin anlaşmayı sonuçlandırmak için bir araya geleceği bilgisi memnuniyetle karşılandı.

Tüm tarafların sürece katılmaya çağrıldığı açıklamada, “Bölgede barış olasılığını baltalayacak şekilde gerginliği tırmandıracak eylemlerden kaçınmanın önemini vurguluyoruz.” denildi.

DOHA'DAKİ MÜZAKERELER

İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması amacıyla Katar’ın başkenti Doha’da perşembe ve cuma günleri müzakereler yapıldı.

ABD, Mısır ve Katar, Doha’daki ateşkes müzakereleriyle ilgili ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada müzakerelerin “ciddi ve yapıcı bir ortamda olumlu” geçtiği ve görüşmelerin gelecek hafta Kahire’de devam etmesi kararı alındığı belirtildi.

Müzakerelere, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı Direktörü Bill Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea başkanlığındaki heyetler katıldı.

Hamas, ABD Başkanı Biden’ın 2 Temmuz’da açıkladığı öneride uzlaşılan konuların Doha’daki müzakerelerden çıkan sonuçta yer almadığını belirtti.

Filistinli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Doha’daki görüşmeden çıkan sonuçta Gazze’yi ikiye ayıran Netzarim Koridoru ve Gazze Şeridi ile Mısır sınırındaki Philadelphia Koridoru’na ilişkin maddeler bulunmuyor.

Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, ABD’nin “hayali bir olumlu atmosfer” yaratmaya çalıştığını, Gazze’deki saldırıları durdurma niyetinin olmadığını ve zaman kazanmaya çalıştığını ifade etti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP